Номінаційний комітет цього року не провів жодного засідання

Олена Пивниця
п’ятниця, 23 Червень 2017, 17:57
0
Директор представництва Європейського Банку Реконструкції та Розвитку в Україні Шевкі Аджунер (праворуч) цьогоріч іще не вибирав переможця конкурсу на посаду керівника особливо важливого для української економіки підприємства / facebook.com

Комітет із призначень керівників особливо важливих для економіки підприємств при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі за перше півріччя 2017 року не провів жодного засідання.

Про це свідчить відповідь державного секретаря МЕРТ Олексія Перевезенцева на запит, яка є розпорядженні “Кадрів”.

1234543

“Черговість засідань зумовлюється потребою в прийнятті рішень Комітетом з призначення”, – пояснили у Мінекономрозвитку відсутність засідань Номінаційного комітету.

Потреба у прийнятті рішень тим часом є – досі не визначено, хто переміг у конкурсі на посаду директора державного підприємства “Завод “Електроважмаш”, який МЕРТ оголосив 5 вересня 2016 року.

Доповідаючи у залі Верховної Ради під час “години запитань до уряду” перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів обіцяв закінчити цей конкурс до кінця жовтня 2016 року.

“Ми хочемо якнайшвидше у жовтні закінчити публічні конкурси, у яких беруть участь представники міністерств і міжнародних структур із точки зору обрання кандидатів”, – ділився планами Степан Кубів.

На повторний відбір керівника одного з найкрупніших у Європі підприємства, яке виготовляє транспортне обладнання для шахт і залізниць, а також турбо-, гідрогенератори та електрообладнання постійного струму, після відмови переможця попереднього конкурсу Жан-Андре Барбози підписувати контракт, зголосилися 35 кандидатів. Слухати їхні конкурсні пропозиції Комітет із призначень планував 20 і 21 жовтня. За інформацією “Кадрів”, спеціальна комісія при Номінаційному комітеті відібрала 5 фіналістів. Але виборів переможця конкурсу Комітет із призначень не проводить уже восьмий місяць. Заводом “Електроважмаш” тим часом із 27 серпня 2015 року керує виконувач обов’язків директора Дмитро Костюк.

Восени минулого року Кабінет Міністрів збільшив чисельність Комітету із призначень. Право обирати керівників особливо важливих для економіки підприємств отримали представник Міжнародного валютного фонду Жером Ваше, директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, член Групи стратегічних радників з підтримки реформ прем’єр-міністра Андрій Бойцун, екс-експерт із державного управління Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй Деніел Білак, а також віце-прем’єр-міністри Геннадій Зубко та Володимир Кістіон, міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко. Проте навіть за настільки представницького Номінаційного комітету визначення переможця конкурсу на посаду керівника стратегічного держпідприємства залишається заблокованим.

Залишити коментар