Лобіст ОПЗЖ зазіхає на кошти людей з інвалідністю і ветеранів АТО/ООС

Ірина Сєргєєва
субота, 05 Грудень 2020, 14:21
0

Скандальний фігурант кримінальних справ Олександр Вознюк, діяльність якого підтримує ОПЗЖ, намагається вибити з державного бюджету кошти на утримання своєї ГО за допомогою скандального депутата. Також він зміг потрапити до громадської ради Міністерства соціальної політики, де намагається впливати у питаннях захисту прав ветеранів.

Скандальний адвокат і активіст, що представляється “правозахисником людей з інвалідністю” Олександр Вознюк, який є фігурантом численних кримінальних проваджень, за допомогою лобіювання депутатів ОПЗЖ активно намагається вибити з бюджету кошти на діяльність своїх громадських організацій.

Як виявилося, вже понад три місяці через запити від депутата парламенту від ОПЗЖ Ігоря Олександровича Абрамовича він “бомбардує” Кабмін і міністерства, намагаючись вибити бюджетне фінансування для своїх структур. Сума, на яку Вознюк і Абрамович поклали око – грандіозна навіть для бюджету – 150 млн грн.

Головна атака відбувається на міністерства молоді та спорту і соціальної політики, на чолі з Вадимом Гутцайтом та Мариною Лазебною. Варто зауважити, що міністр молоді та спорту В. Гутцайт завернув запит О. Вознюка через неналежне оформлення, але заявив, що тримає під контролем питання. Втім, депутат Абрамович настирливо продовжує засипати депутатськими запитами міністерства, виказуючи у самих документах, що діє спільно із О. Вознюком:

Одночасно із бюрократичною співпрацею Олександра Вознюка починають активно підтримувати інфоресурсипартії ОПЗЖ. Зокрема – на нещодавно відкритому телеканалі Kyiv Live. Канал спочатку мав гучну назву «RABINOVICH TV», однак згодом провів ребрендинг на більш благозвучну. І саме на нього із осені 2020 р. невдовзі після початку ефірних трансляцій почали запрошувати Олександра Вознюка як експерта з питань інвалідності.

Така увага екс-регіоналів, а тим більше депутата ОПЗЖ Ігоря Абрамовича виглядає вкрай дивною, адже він ніколи не цікавився темою людей з інвалідністю, і його бізнес-імперія звернена виключно на різні нафто-газові активи.

При цьому варто звернути окрему увагу на персоні ІгораОлександровича Абрамовича – чи не найзагадковішого депутата не лише ОПЗЖ, а й всієї каденції нинішнього парламенту. Він є чи не найзатятішим прогульником Верховної Ради, – його фактично ніхто і не бачив на роботі. Також він надзвичайно засекретив своїх родичів та бізнес-активи. На додачу – він розмістив свою приймальню депутата у офісі компанії “Інтер ЕнерджиГруп”, бенефіціаром якої він є сам. Бізнес-інтереси структур парламентаря пов’язані із паном Хомутинником, однак вся його діяльність ведеться виключно на користь ОПЗЖ і структур Віктора Медведчука. Про це нещодавно вийшло розслідування журналістів програми «Схеми».

Додатковий фактаж про Абрамовича і його прив’язку до нафто-газових схем Медведчука розкрили журналісти “Ліги”. Усі розслідування журналістів вказують на те, що даний представник ОПЗЖ у парламенті лобіює лише їхні інтереси і своєї бізнес-групи. Жодного зацікавлення допомогою будь-кому (окрім себе), особливо людям з інвалідністю він ніколи не проявляв. А тому перед нами відкривається непросте завдання: з якою метою він вирішив допомагати людям з інвалідністю, та ще й не конкретним особам чи структурам, а скандальному адвокату, на якого відкриті кримінальні провадження?

Слід звернути увагу також на те. що Олександр Вознюк з однією зі своїх громадських організацій, а саме “Правозахисна спілка інвалідів” потрапив до Громадської ради при комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Це може свідчити про те, що ОПЗЖ його може використовувати для лобіювання своїх інтересів у світлі останніх подій із виявленням організованих груп тітушок, які підкоряються В. Медведчуку та І. Киві.

Нагадаємо, що нещодавно журналісти виявили, що Олександр Вознюк також зміг потрапити до складу Міжвідомчої робочої групи з розробки проєктуНаціональної стратегії безбар’єрності.  Журналісти оприлюднили інформацію, за якою надаючи послуги адвоката О. Вознюк “кинув” на гроші свого клієнта. Негативні відгуки залишали і численні особи, які підписували із ним контракт.

Раніше Мінспорту офіційно спростувало умисно поширену Вознюком недостовірну інформацію. Крім того, один з авторів “Цензор.Нет” опублікував серію розслідувань, в яких говориться, що в 2021 році Вознюкнамагається отримати понад 1 млн грн з бюджету Києва та “окремим рядком” фінансування з держбюджету. Там же описуються і документально підтверджуються багато злочинів, скоєних Олександром Вознюком.

Комментарии закрыты.