Журналісти обрали новий фокус висвітлення кадрових конкурсів

Артур Корсунь
п’ятниця, 03 Березень 2017, 18:47
0
Загальна кількість учасників тренінгів сягнула понад 80 осіб / aup.com.ua

Тренінгом для журналістів у стінах Запорізького національного університету 28 лютого – 1 березня 2017 року закінчився проект “Нові кадри нової України”, організований Академією української преси та порталом “Кадри” за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Участь у тренінгу взяли кореспонденти друкованих та електронних видань Запоріжжя, студенти факультету журналістики Запорізького національного університету, редактори та журналісти Запорізької філії Національної суспільної телекомпанії України, представники громадських організацій.

Керівник проекту “Кадри” Дмитро Гамаш ознайомив присутніх із проблематикою висвітлення перебігу конкурсних відборів у медіа, звернув увагу на брак повних відповідей на суспільний запит щодо фахового кадрового оновлення не лише посад державної служби, а й на управлінській вертикалі державних і комунальних підприємств.

Медіатренер, журналіст та викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко предметно розповів про особливості перевірки відповідності кандидатів вимогам конкурсних відборів та критеріям доброчесності.

“Робота членів конкурсної комісії часто обмежується дотриманням відповідності даних про освіту і стаж роботи  формальним вимогам конкурсу. Натомість перевірці компетенцій кандидатів уваги приділяється менше. І саме у цьому є можливість для журналістів проаналізувати, наскільки кандидатура пасує вакантній посаді”, – зазначив Андрій Юричко.

Увагу учасників тренінгу також було прикуто до особливостей формування персонального складу конкурсних комісій.

“Буквально кілька тижнів тому відбувалося засідання конкурсної комісії з відбору директора комунального закладу “Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр імені В.Г. Магара”. Цей конкурс фактично заблокований через суперечки, які точаться між членами конкурсної комісії, делегованими трудовим колективом та громадськими організаціями. На цьому тренінгу журналісти отримали розуміння правових засад діяльності конкурсних комісій і тепер, упевнена, їхні матеріали отримають новий фокус об’єктивності”, – зауважила журналістка Катерина Базаркіна.

Учасники тренінгу також виконали практичні завдання з аналізу компетенцій кандидатів на посади, набули навичок роботи з інформацією про кандидатів із різноманітних реєстрів.

У рамках проекту “Нові кадри нової України” тренінги для журналістів відбулися у Львові, Одесі та Миколаєві. Загальна кількість учасників сягнула понад 80 осіб.

Залишити коментар