“Кадри” отримали підтримку Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні

Артур Корсунь
четвер, 20 Жовтень 2016, 09:46
0

Портал “Кадри”, націлений на висвітлення перебігу конкурсних відборів на посади керівників центральних органів та установ державної влади, державних і комунальних підприємств, а також компаній, значна частина корпоративних прав яких належить державі, отримав підтримку Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні.

“Свій проект ми присвятили аналізу проведення кадрових конкурсів, аби сприяти демократичним перетворенням і розбудові громадянського суспільства. Адже що більше уваги буде звернено на якість кадрових призначень, що більше суспільство знатиме, кого наймає на державну службу, то більш прозорим стане процес ухвалення управлінських рішень, – розповів про проект головний редактор “Кадрів” Дмитро Гамаш. – Ми також сподіваємося, що проект сприятиме різкому скороченню корупційних плям у сфері призначень на посади державної служби та у сфері управління держвласністю, а також звузить поле для маніпуляцій та зловживань чиновників”.

Проект передбачає створення мережі незалежних журналістів, які спостерігатимуть за дотриманням процедур кадрових конкурсів.

“Так ми отримаємо об’єктивну експертизу проведення конкурсних відборів у різних сферах управління – і на посади керівників державних підприємств, і на посади державної служби, які мають важливе значення для місцевих громад у різних регіонах України”, – додав Дмитро Гамаш.

Розгортанню мережі журналістів передуватимуть тренінги для конкурсних розслідувачів, які стартують уже в грудні. Під час тренінгів журналістам буде презентовано інструментарій спостереження за процедурою проведення кадрових конкурсів. Це, зокрема, аналізатори інформації стосовно правових засад відбору, формування конкурсних комісій, вимог до кандидатів та їхніх конкурсних пропозицій, рівнів компетенції претендентів. На підставі отриманої інформації журналісти проекту створюватимуть і публікуватимуть на порталі “Кадри” мультимедійні матеріали різних жанрів про перебіг кадрових конкурсів.

Програма “Фонд розвитку українських ЗМІ” адмініструється Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Кошти фонду спрямовані на підтримку вільних і незалежних ЗМІ в Україні та допомогу українським журналістам, медіа-організаціям і недержавним організаціям, які працюють над проектами, пов’язаними з медіа. Пріоритети Фонду розвитку ЗМІ спрямовані на підвищення якості журналістської освіти, покращення професійних стандартів серед журналістів, створення сприятливого середовища для розвитку українських медіа та  сприяння співпраці між ЗМІ, неурядовими організаціями та державними інституціями.

Залишити коментар