“Кадри” разом із Академією української преси висвітлюватимуть кадрові конкурси

Володимир Охотний
середа, 26 Жовтень 2016, 14:35
0

Портал “Кадри” став партнером Академії української преси у проекті “Нові кадри нової України”.

“Проект “Нові кадри нової України” унікальний, бо покликаний заповнити прогалини у суспільному контролі за прозорістю кадрових призначень на посади керівників державних і комунальних підприємств, установ, організацій, на посади державної служби. Активний контроль за процесом відбору кандидатів на вакантні посади за допомогою журналістських розслідувань допоможе подолати одну з основних проблем в Україні – корупцію”, – розповів президент  Академії української преси, професор Валерій Іванов.

Проектом передбачено створення всеукраїнської мережі журналістів-конкурсних розслідувачів. Задля цього у різних містах України відбудуться тренінги.

“Найціннішим досвідом проекту є безпосереднє спостереження за проведенням кадрового відбору. У рамках тренінгів журналісти опанують експертизи дотримання вимог законодавства щодо проведення кадрових конкурсів. Зокрема, аналізуватимуть роботу конкурсної комісії на етапах розкриття інформації про учасників кадрового відбору, ухвалення рішення щодо відповідності кандидатури заявленим критеріям відбору та прийняття рішення про допуск кандидатів до наступного раунду конкурсу, заслуховування конкурсних пропозицій, обговорення та ухвалення остаточного рішення щодо переможця конкурсного відбору. Ключова експертиза полягає у встановленні маркера відповідності конкурсного відбору процедурам рівності можливостей, прозорості та об’єктивності оцінки”, – розповів головний редактор “Кадрів” Дмитро Гамаш.

Фінансову підтримку проекту надає Фонд розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні.

Залишити коментар