Ярослав Юрчишин: “Секретаріат Кабміну зупинив проведення конкурсу на кілька тижнів”

Артур Корсунь
понеділок, 05 Вересень 2016, 15:10
0
Короткий список кандидатів, на думку Ярослава Юрчишина, конкурсна комісія зможе сформувати ближче до середини жовтня /ti-ukraine.org

Конкурсна комісія з відбору кандидата на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, завершила оцінювання професійних знань та якостей кандидатів. Із 17 допущених до випробувань претендентів 16 показали гідні результати. Та провести наступний етап – співбесіду, та й навіть призначити дату цього заходу члени комісії не можуть. Досі не розпочата спеціальна перевірка пакетів документів конкурсантів, і провина у цьому лежить на Секретаріаті Кабінету Міністрів, розповів в ексклюзивному коментарі “Кадрам” секретар конкурсної комісії Ярослав Юрчишин.

“Секретаріат Кабінету Міністрів не виконав рішення комісії від 22 серпня 2016 року про передачу 17 пакетів документів конкурсантів на проведення спецперевірки. Якби це було зроблено вчасно, ми б уже через два тижні могли починати проведення співбесід із кандидатами на основі тих даних, які виявлять органи, що беруть участь у перевірці. Тепер термін, коли комісія отримає результати спецперевірки, переноситься на кінець вересня”, – розповів Ярослав Юрчишин.

Він зауважив, що сама спеціальна перевірка триває зазвичай до місяця, а якщо чиновники зацікавлені у терміновому початку роботи певного органу, то результати готуються іще швидше.

“Коли відбувався конкурс у Національне антикорупційне бюро, кандидати пройшли спецперевірку менше, ніж за три тижні. Це чіткий показник політичної волі запустити роботу орган. Адже самі структури, які беруть участь у перевірці, а це Міносвіти, Мінюст, Державна фіскальна служба та інші, достатньо оперативно відповідають на запити. Але в конкурсі на посаду голови Нацагентства з повернення активів діється не так. Через технічні, організаційні чи інші проблеми, які ще треба з’ясувати, графік зсувається”, – зазначив Ярослав Юрчишин.

Він висловив сподівання, що короткий список кандидатів конкурсна комісія зможе сформувати ближче до середини жовтня.

“Можливо, тоді й матимемо і прізвище переможця конкурсу”, – резюмував Ярослав Юрчишин.

Як писали “Кадри”, до етапу співбесід конкурсна комісія з відбору кандидата на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, допустила 16 кандидатів, які успішно впоралися із тестами.

Залишити коментар