У фінал відбору головного з повернення активів вийшли 16 кандидатів. ВІДЕО

Артур Корсунь
понеділок, 05 Вересень 2016, 13:35
0
Конкурсна комісія відхилила прохання кандидата організувати для нього персональне оцінювання професійних знань та якостей /youtube.com

У Національному антикорупційному бюро України відбулося оцінювання професійних знань та якостей кандидатів на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За проходженням етапу спостерігали шестеро членів конкурсної комісії: Дарина Каленюк, Гліб Канєвський і Ярослав Юрчишин, які представляють Верховну Раду, Юрій Бутусов від Національного антикорупційного бюро, Олег Первомайський від Міністерства юстиції та Андрій Стельмащук від Міністерства фінансів. Не було лише Ігоря Кухарука від Генпрокуратури та Тома Файерстоуна від Держслужби фінансового моніторингу. Останній, зауважимо ще жодного разу не брав участі в засіданнях.

На тестування о 10:00 з’явилися 16 кандидатів, допущених до цього етапу випробувань. Сімнадцятий – Микола Грабар надіслав конкурсній комісії листа, у якому попросив організувати для нього персональне оцінювання, оскільки через хворобу й перебування у відрядженні в Хусті на Закарпатті не мав можливості прибув у Київ. Інакше – судитиметься. Та комісія не визнала причини відсутності Миколи Грабара на тестуванні за поважні, тому до наступного етапу відбору – співбесіди – кандидат не потрапив.

Так само не зумів повернутися у конкурс Олександр Шевчук, який оскаржував своє відсторонення від процедури відбору. Його прохання члени комісії не підтримали, бо кандидат не підтвердив наявність досвіду на керівній посаді.

“Усі етапи конкурсного відбору є публічними, вимоги до кандидатів та оголошення про дати проведення випробувань завчасно публікувалися, тому комісія ухвалила зважені та справедливі рішення”, – розповів у ексклюзивному коментарі “Кадрам” секретар конкурсної комісії Ярослав Юрчишин.

Кандидати мали півтори години, щоби відповісти на 100 питань. Зокрема, 20 питань стосувалися Конституції України, 20 питань – Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Протоколів до неї, а також національного законодавства у цій сфері, 20 питань – Кримінального кодексу України, частина 1, частина 2частина 3; 20 питань – Кримінального процесуального кодексу, частина 1 та частина 2. По 10 питань стосувалися законів “Про державну службу та “Про запобігання корупції”.

За кожну правильну відповідь кандидат отримував один бал. Аби потрапити у наступний етап відбору – співбесіду з конкурсною комісією, – претендент має набрати не менше 50 балів.

Усі 16 кандидатів подолали етап тестування. Співбесіду вони проходитимуть після завершення спеціальної перевірки документів, поданих на конкурс.

Як писали “Кадри”, на посаду голови Нацагентства з повернення активів подалися 20 претендентів, зокрема Олександр Гета, Микола Грабар, Олексій Дяченко, Ірина Ніжинська, Олег Солодун, Ігор Соболевський та Григорій Усатий.

Залишити коментар