За Держбюро розслідувань змагається колишня начальник служби безпеки місії ООН в Україні. ВІДЕО

Маргарита Замкова
п’ятниця, 17 Червень 2016, 17:45
0
Ірина Ніжинська є одним із 15 світових експертів у галузі розслідування злочинів, пов'язаних із торгівлею людьми та незаконною міграцією /facebook.com

На посади директора Державного бюро розслідувань та його першого заступника та заступника претендує 81 особа. Повний перелік кандидатів, які подали документи для участі у конкурсі, опублікував “Урядовий портал”.

Конкурсна комісія отримала 94 пакетів документів від претендентів. Кожен із них розкрили на камеру.

За керівні посади в ДБР змагаються головний військовий прокурор Анатолій Матіос, начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента Олексій Горащенков, колишній директор Інтерполу в Україні, народний депутат Кирило Куликов, нардепи Ігор Лапін і Юрій Македон, колишній начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, в. о. прокурора Києва Олег Валендюк, заступник міністра освіти-керівник апарату Роман Греба та інші. Серед претендентів є також судді, адвокати, демобілізовані учасники Антитерористичної операції, пенсіонери МВС.

Переважну більшість кандидатів становлять чоловіки, жінок усього четверо. Найдосвідченіша з них Ірина Ніжинська. Службу в правоохоронних органах вона розпочала 1997 року слідчим Київського міського відділу податкової міліції. Потім тривалий час працювала викладачем, доцентом та професором у Національній академії внутрішніх справ України. Додатковий досвід Ірина Ніжинська здобула у миротворчих операціях Організації Об’єднаних Націй у Боснії і Герцеговині, Грузії,  Ліберії, Косово. За участь у спеціальних поліцейських операціях у небезпечних зонах отримала статус учасника бойових дій. Зараз Ірина Ніжинська перебуває у декретній відпустці, консультує ООН у питаннях провадження кримінального слідства. До цього працювала начальником служби безпеки місії ООН в Україні.

Ірина Ніжинська входить до групи експертів ООН з боротьби з корупцією, Міжнародної асоціації органів боротьби з корупцією, Міжнародної асоціації поліцейських та Української асоціації правників. Вона є одним із 15 світових експертів у галузі розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми та незаконною міграцією. Вільно володіє англійською, сербською, хорватською, російською та італійською мовами.

Як писали “Кадри”, конкурсний відбір претендентів на керівні посади Державного бюро розслідувань оголосили у травні 2016 року. Ця структура покликана перебрати на себе функції прокуратури. Зокрема, розслідування та розкриття злочинів, протидію злочинній та терористичній діяльності та розслідування фактів корупції серед працівників Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Залишити коментар