Севостьянова приготувала поліграф для кандидатів

Маргарита Замкова
понеділок, 30 Травень 2016, 18:02
0
Наталія Севостьянова очікує більше заяв від кандидатів наприкінці терміну подачі заяв / facebook.com

За тиждень до завершення прийому заяв і документів конкурсна комісія має всього три претенденти на посади директора та двох заступників директора Державного бюро розслідувань. Про це повідомила перший заступник міністра юстиції, секретар конкурсної комісії Наталія Севостьянова.

“Анкет небагато, але, за досвідом попередніх конкурсів, протягом місяця подається 10%, а 90% – в останні дні. Зараз приходять документи з регіонів, їх відправляють поштою і чекають, доки вони дійдуть до Києва. А сам Київ принесе в останній день. До 8 червня – останнього дня подачі документів – ще є час”, –  зазначила Наталія Севостьянова.

За її словами, окрім тестування на знання законодавства, усі кандидати пройдуть перевірку на поліграфі.

Саме ж Державне бюро розслідувань наполовину складатиметься з працівників, які досі не мали досвіду роботи в органах прокуратури, зауважив член кадрової комісії, доцент Хмельницького університету управління та права Денис Монастирський.

“У законі “Про Державне бюро розслідувань” поставлені певні запобіжники від того, щоб просто змінити вивіску на установі, а кадри залишаться ті ж самі. В перехідних положеннях закладено, що в слідчих підрозділах з чинних слідчих може бути не більше 49%. Менше половини. 51% – особи, які не працювали останнім часом і не мали досвіду в органах прокуратури. Те ж саме – по працівниках оперативних органів: їх може бути не більше 40%. Логіка законодавців полягала в тому, щоб цей орган став новим і незалежним”, – зазначив Денис Монастирський.

За його словами, комісія рекомендуватиме прем’єр-міністру та президентові по одному претендентові на посади директора та заступників ДБР. Раніше кандидатур було більше, що створювало корупційні ризики.

 

Підготовку професійних тестів для кандидатів конкурсна комісія почне 31 травня. “Кадри” транслюватимуть засідання онлайн.

Залишити коментар