А Райвіс і досі там

Артур Корсунь
вівторок, 09 Січень 2018, 15:28
0
з січня 2018 року, як записано у фінплані АМПУ, місячний оклад Райвіса Вецкаганса сягне 340 тис. грн. / facebook.com

Завтра виповнюється рік із дня призначення Райвіса Вецкаганса керівником державного підприємства “Адміністрація морських портів України”.

Поява чергового  іноземця на чолі стратегічного державного підприємства у перші дні 2017 року стала несподіванкою для багатьох спеціалістів портової галузі. “Бізнес кількох осіб” – саме так називав АМПУ міністр інфраструктури Володимир Омелян, проводячи заміну на керівному містку підприємства. Томі міністр ініціював створення Морської адміністрації, яка мала би переїхати з Одеси в Київ і взяти на себе всі завдання АМПУ. Проте реформування портової галузі відбувається не такими швидкими темпами, як це планувалося у січні 2017 року.

На новій посаді Райвіс Вецкаганс поступово оновив апарат управління АМПУ. Посади заступників голови втратили Віктор Мигалюк, Юрій Наконечний, В’ячеслав Вороний, Микола Полторацький. Останній, щоправда, повернувся в управління у березні 2017 року, змінивши кабінет заступника з фінансів на робоче місце заступника з економіки.

Також у березні заступником голови з операційної діяльності став випускник Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Володимир Колосюк.

Знайшлося місце в управлінні АМПУ і випускникові донецьких інститутів підприємництва і внутрішніх справ, а також Національної академії державного управління при Президентові України Дмитрові Роменському. Колишній заступник міністра інфраструктури – керівник апарату міністерства з травня 2017 року працює заступником голови з розвитку портової інфраструктури.

Сергій Гронський, який у перші січневі дні 2017 року виконував обов’язки голови АМПУ до призначення Райвіса Вецкаганса, “виріс” із начальника юридичної служби до заступника голови з морської і внутрішньої безпеки.

Упродовж року керівництва АМПУ Райвіс Вецкаганс отримував оклад щонайменше 23 тис. грн. на місяць. Відповідно до фінансового плану ДП “Адміністрація морських портів України” на 2017 рік, оклади заступників голови зросли з майже 9 тис. грн. до 14,5 тис. грн. Ці суми різко дисонують із заявами міністра Володимира Омеляна, який торік критикував попереднє керівництво АМПУ за надмірні зарплати. До прикладу, заробіток голови оцінювався у 320 тис. грн., а заступника – у 280 тис.

Проте вже з січня 2018 року, як записано у фінплані АМПУ, місячний оклад Райвіса Вецкаганса сягне 340 тис. грн.

 

 

Залишити коментар