Хто обиратиме незалежного члена наглядової ради “Української залізниці”

Артур Корсунь
середа, 15 Листопад 2017, 08:48
0
Міністр інфраструктури Володимир Омелян і держсекретар міністерства Андрій Галущак (у центрі) обиратимуть незалежного члена наглядової ради "Укрзалізниці" / facebook.com

До кінця цього тижня прийматимуться заяви від охочих позмагатися за посаду незалежного члена наглядової ради Публічного акціонерного товариства “Українська залізниця”.

Претендент повинен мати вищу освіту у галузях знань “управління та адміністрування”, “виробництво та технології”, “публічне управління та адміністрування”, “міжнародні відносини”, “право”. Бажаний стаж роботи на керівних посадах у компаніях або на державній службі, або службі в органах місцевого самоврядування – не менше десяти років. Особлива вимога – досвід керування конфліктами та ведення переговорів та бездоганна ділова репутація.

Також перевагою кандидата вважатимуть досвід роботи в наглядових радах акціонерних товариств, на керівних посадах у великих компаніях (чисельність працівників понад 250 осіб), досвід роботи у міжнародних компаніях і ринках, досвід залучення інвесторів, фінансових установ, реструктуризації міжнародних фінансових зобов’язань для реалізації інвестиційних програм та програм розвитку підприємств (кредити, бонди, облігації, IPO тощо), володіння іноземними мовами.

Відомо, хто відбиратиме кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради “Укрзалізниці”. Уряд створив для цього спеціальну комісію, яку очолив державний секретар Кабінету Міністрів Володимир Бондаренко. Заступником голови комісії призначено державного секретаря Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олексія Перевезенцева, а секретарем – директора департаменту з питань ефективного управління держвласністю Володимира Каленського.

За незалежного члена наглядової ради голосуватимуть міністр інфраструктури Володимир Омелян, державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак, перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова (член спостережних рад Ощадбанку, “Ексімбанку”, “Укргазбанку” та “Приватбанку”), перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова та директор юридичного департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів Лариса Бровченко.

Розгляд документів від претендентів на посаду незалежного члена наглядової ради “Укрзалізниці” комісія розпочне після 20 листопада.

Як відомо, до складу наглядової ради входять заступник міністра інфраструктури Надія Казначеєва, заступник міністра фінансів Сергій Марченко, заступник директора господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України Микола Карплюк та директор департаменту управління державною власністю та розвитку промисловості Мінекономрозвитку Олена Дяченко. Очолює наглядову раду екс-керівник Фонду державного майна Ігор Білоус.

Залишити коментар

Останні звісточки по темі
Гучні теми
Новини партнерів