Кравцов отримав наглядачів

Артур Корсунь
понеділок, 25 Червень 2018, 10:40
0
Екс-голова представництва Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні та донедавна голова Номінаційного комітету Шевкі Аджунер обраний до складу Наглядової ради ПАТ "Українська залізниця" / rbc.ua

Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств нарешті ухвалив перше значуще рішення. Семеро кандидатур, затверджених Номінаційним комітетом, увійшли до складу Наглядової ради ПАТ “Українська залізниця”.

“Комітет у першу чергу розглядав кандидатури осіб, які досягли значного зростання виробничих та економічних показників підприємств та організацій, в яких вони працювали”, – розповів про членів Наглядової ради міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, який вносив пропозицію на голосування членів уряду.

Четверо членів Наглядової ради матимуть статус незалежних членів. Це Андерс Ослунд – старший член Атлантичної ради США та член ради East Capital, багаторічний голова правління Bank of Finland Inst. of Transition; член наглядової ради Литовських залізниць та член Ради директорів Казахстанської залізниці Крістіан Кун; кошишній віце-президент, фінансовий директор австрійської нафтової компанії OMV AG Матьє Андреас та екс-голова представництва Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні та донедавна голова Номінаційного комітету Шевкі Аджунер. Останній, до слова, у 2016 році обирав голову правління “Укранської залізниці” поляка Войцеха Бальчуна.

Функції представника держави у Наглядовій раді покладені на директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest та партнера американської інвестиційної компанії CMS Cameron McKenna Даніеля Білака, екс-голову представництва інвестиційної компанії Blackstone в Україні Івана Юрика та члена наглядової ради ПАТ “Магістральні газопроводи України”, керівника служби віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона Костянтина Мар’євича.

“Ми отримали результат, якого очікували. Склад комітету справді дуже хороший: наш перший досвід із цим рівним складом дуже добре й успішно пройшов. Навіть краще, ніж очікували, – зазначив член Номінаційного комітету, глава регіонального представництва IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Бретт Пеллмар. – Найскладнішим моментом було зробити остаточний вибір, тому що в нас було багато хороших кандидатів – більше ніж необхідно”.

Усі кандидатури для Номінаційного комітету відібрала рекрутингова компанія Odgers Berndtson.

“Це був зразковий конкурс – без сюрпризів, зовнішнього тиску, маніпуляцій і реалізованих ризиків. За відбором спостерігали представники ЄБРР, Міжнародної фінансової корпорації, Міжнародного валютного фонду, посольств США, Франції та делегації ЄС в Україні. Під час процедури відбору ми провели понад 60 співбесід із кандидатами. У шорт-лист для Номінаційного комітету потрапили 12 претендентів”, – розповів “Кадрам” керуючий партнер Odgers Berndtson Роман Бондар. Серед першочергових завдань нового складу Наглядової ради “Укрзаліниці” Роман Бондар обрання голови та керівників комітетів. Після цього слід буде розробити стратегію, затвердити цілі та показники ефективності, за якими можна буде оцінювати роботу правління.

Як писали “Кадри”, до складу Наглядової ради ПАТ “Українська залізниця” донедавна входили Ігор Білоус, Микола Карплюк, Сергій Марченко, Олена Дяченко, Надія Казначеєва, Євген Кравцов і Дмитро Роменський, які у липні 2016 року замінили Юрія Гвоздєва, Юрія Міськіва, Володимира Омеляна, Олега Паракуду, Дмитра Парфененка, Миколу Снітка та Юлію Ковалів.

Правління ПАТ “Укрзалізниця” очолює  в.о. голови Євген Кравцов. Четверо з семи нинішніх членів правління – поляки Іренеуш Василевський, Ремігіуш Пашкевич і Марек Роберт Злосний, і Желько Марчек зі Словенії – отримали посади після призначення в 2016 році Войцеха Балчуна керівником “Укрзалізниці”. Конкурс на посаду голови правління ПАТ “Укрзалізниця” ще не проведено.

 

Залишити коментар