Янчука обрали держсекретарем Мінздоров’я

Артур Корсунь
понеділок, 23 Жовтень 2017, 10:50
0
Заступник директора Інституту законодавства Верховної Ради України Артем Янчук переміг у конкурсі кандидатів на посаду державного секретаря МОЗ / chesno.org

Міністерство охорони здоров’я України одним із останні отримало державного секретаря. Відбір завершився перемогою Артема Янчука – заступника директора Інституту законодавства Верховної Ради України.

У першому етапі конкурсу – тестуванні – змагалися 18 кандидатів, троє з яких зрештою припинили боротьбу, не отримавши жодного бала.

Прізвище, ім’я та по батькові кандидата

Бали

Короленко Володимир Васильович

2

Євтушенко Вячеслав Вікторович

2

Янчук Артем Олександрович

2

Левчук Ростислав Дмитрович

2

Протас Святослав Вікторович

2

Касапчук Валентин Анатолійович

2

Кириченко Наталія Григорівна

2

Овдій Юлія Леонідівна

2

Свириденко Владислав Іванович

2

Ергард Микола Миколайович

1

Клименко Петро Миколайович

1

Шкурко Марина Георгіївна

1

Сліпченко Микола Вікторович

1

Пшеничний Анатолій Олександрович

1

Шолойко Наталія Василівна

1

Павлюков Олександр Анатолійович

0

Гиренко Лілія Анатоліївна

0

Політіко Дмитро Валерійович

0

Тимошевська Вікторія Борисівна

не з’явилась

У наступному турі відбору кандидати  розв’язували ситуаційні завдання, під час якого оцінювалися знання спеціального законодавства, що пов’язане із завданнями та змістом роботи, знання основ державного управління у галузі охорони здоров’я, стратегічне бачення, управління організацією та персоналом, робота з інформацією та прийняття ефективних рішень. Із 15 учасників етапу комісія допустила до проведення співбесіди п’ятьох: Володимира Короленка, Петра Клименка, Владислава Свириденка, Артема Янчука та Миколу Сліпченка.

Перевага двох останніх претендентів над рештою була дуже очевидною. за підсумками відбору Артем Янчук здобув 17,65 бала, а Микола Сліпченко  – 13,43. Кандидати Короленко, Клименко та Свириденко навіть не потрапили у підсумковий рейтинг, бо під час співбесіди отримали нижче 0,50 бала за професійною компетенцією.

Артем Янчук донедавна сам відбирав кандидатів на посади державної служби. У разі його призначення на посаду державного секретаря у комісії з питань вищого корпусу державної служби з’явиться вакансія. Микола Сліпченко зараз має статус резервного кандидата.

“Дякуємо за проведення прозорого конкурсу і переможця без конфлікту інтересів”, – відреагувала в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на результат відбору. Раніше, нагадаємо, заступник міністра висловилася проти призначення на посаду переможця першого конкурсу Наталії Шолойко. Заступник директора з реєстрації та фармаконагляду ДП “Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я” цього разу пройшла лише перший етап.

Як писали “Кадри”, за посаду державного секретаря Міністерства охорони здоров’я змагалися 19 кандидатів.

Залишити коментар