Cупрун і Омеляна не влаштовують кандидати в держсекретарі

Артур Корсунь
середа, 07 Грудень 2016, 12:19
0
Кандидати на посади не відповідають уявленням міністрів про завдання державних секретарів у міністерствах / apostrophe.ua/

Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун та міністр інфраструктури Володимир Омелян заявили, що не працюватимуть із державними секретарями, яких має обрати конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби.

За словами керівника МОЗ, участь у конкурсі беруть особи, які працювали в уряді за президентства Віктора Януковича або були звільнені з причини непрофесійності. Тому слід звернути увагу не тільки на виконання закону про держслужбу, але й закону про люстрацію стосовно кандидатів і тих, хто нині працює у міністерстві.

На думку міністра інфраструктури, призначення таких людей у разі обрання на посади державного секретаря — спроба реваншу.

“Ми маємо факт спроби реваншу, що ось тут буде гарна стінка, назвемо їх реформаторами. А тут будуть державні секретарі, які будуть займатися, як вони називають, “бізнесом”. Ми хотіли попередити громадськість, що ми не будемо ширмою і ніхто бізнесом за нашими спинами не займатиметься”, – заявив Омелян.

Як писали “Кадри”, комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Андрія Галущака державним секретарем Міністерства інфраструктури.

Залишити коментар