Голову Держгеонадр обиратимуть на новому конкурсі

Артур Корсунь
четвер, 25 Травень 2017, 16:00
0
Комісія з питань вищого корпусу державної служби не зуміла обрати голову Державної служби геології та надр / youtube.com

Комісія з питань вищого корпусу державної служби, яка 16 травня не зуміла розпочати конкурс на посаду керівника Державної служби геології та надр України, 23 травня завершила його без визначення переможця.

Шанси обрати нового керівника Держгеонадр були дуже високі. Комісія зібрала кворум, кандидати пішли на тестування знань законодавства. Його результати вивели до другого етапу – розв’язання ситуативних завдань – 19 кандидатів: Дмитра Паробка, Володимира Бучка, Миколу Бояркіна, Григорія Булаву, Ірину Челбаєву, Володимира Щербіну, Валерія Козлова, Богдана Яциковського, Юрія Бакаржієва, Дмитра Абрамовича, Олега Кирилюка, Валерія Сальника, Олеся Іващенка, Віктора Реву, Ярослава Климовича, Миколу Фощія, Олександра Філевського, Олександра Залужного та Андрія Толкунова.

Із такої значної кількості кандидатів, серед яких були і чинні керівники держслужби, і очільники крупних державних підприємств, комісія все ж відібрала п’ятьох фіналістів – учасників співбесіди.

“Значна кількість робіт мала описовий характер. Люди демонструють, що вони знають, але не пропонують, що з цим робити”, – прокоментував розв’язання ситуативних завдань кандидатами голова комісії Костянтин Ващенко.

До етапу співбесіди потрапили заступник директора з економіки і фінансів ДГП “Укргеофізика” Дмитро Паробок, директор юридичного департаменту Міністерства екології та природних ресурсів Володимир Бучко, призначений урядом в.о. керівника Держгеонадр Олег Кирилюк, його підлеглий, начальник управління надрокористування та міжнародного співробітництва Дмитро Абрамович та в.о гендиректора ДП “Українська авіаційна транспортна компанія” Олександр Філевський.

Проте виявити найсильнішого комісії не вдалося і серед фіналістів відбору.

“Не змогли обрати переможця. Я сьогодні журналістам говорив, що все чесно і прозоро, але я помилявся”, – відреагував на результати відбору його учасник Дмитро Бояркін.

“Буває, що кандидати відверто слабкі.  Так було на конкурсах на посади голів районних адміністрацій, на посади державних секретарів. Ці ж кандидати були не слабкі, але оцінити їх було дуже складно”, – пояснив голова правління “Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, який провадив засідання.

Висновок комісії залишив Миколу Бояркіна тимчасовим керівником Держгеонадр до завершення відбору голови, який тепер іще мають оголосити. Як писали “Кадри”, напередодні проведення конкурсу Кабінет Міністрів ухвалив рішення про призначення Олега Кирилюка заступником голови Державної служби геології та надр України та тимчасове покладання на нього обов’язків керівника, як суд наклав на них заборону.

Залишити коментар

Гучні теми
Новини партнерів