Фощій узяв хабар. ФОТО

Артур Корсунь
вівторок, 04 Вересень 2018, 13:27
0
Перший заступник голови Державної служби геології та надр Микола Фощій (у центрі), можливо, розпрощається із посадою

У три тисячі доларів оцінив своє сприяння в оформленні документів на видобуток торфу перший заступник голови Державної служби геології та надр Микола Фощій. Затримання хабарника провели оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції та слідчі прокуратури Київської області.

Фощія затримали в автомобілі, який не вказаний у його декларації.

habar-derggeonadra-r

Після документування злочину оперативники провели обшуки за місцем роботи та проживання Фощія.

На момент затримання Фощій виконував обов’язки голови служби, поки очільник Олег Кирилюк перебуває у відпустці.

Як писали “Кадри”, 23 травня 2017 року комісія з питань вищого корпусу державної служби не зуміла обрати переможця конкурсу на посаду керівника Державної служби геології та надр України. Тоді ж уряд призначив заступника голови Олега Кирилюка в.о. голови служби – на час проведення нового відбору, а першого заступника Миколу Фощія – його заступником. Олегу Кирилюку кілька разів продовжували випробувальний термін на посаді. Проте комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи все одно визнав  роботу тимчасового керівництва незадовільною.

Микола Фощій до перемоги в конкурсі на посаду першого заступника голови Державної служби геології та надр України очолював КП “Південукргеологія”.

Залишити коментар