Держгеонадрам четвертий рік шукають керівника

Артур Корсунь
вівторок, 12 Березень 2019, 11:47
0

Комісія вищого корпусу державної служби 12 березня може обрати повноцінного керівника Державної служби геології та надр. У фінальний відбір потрапили 5 кандидатів.

Претендентів на посаду було 8. Проте комісія забракувала два пакети документів, а ще один конкурсант провалився на тестуванні з англійської мови.

У п’ятірці кращих опинилися:

  • колишній керівник державного підприємства “Укрдержбудекспертиза” Сергій Кузьмін,
  • начальник юридичного управління Держгеонадр Крістіна Браіловська (на посаді із 2015 року),
  • колишній кандидат у члени Національної комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Роман Сарамага,
  • екс-перший заступника голови Держгеонадр Максим Карпін,
  • заступник голови, в.о. керівника Держгеонадр Олег Кирилюк.

Останній керує службою з 2017 року, незважаючи на рішення Сьомого апеляційного адміністративного суду м. Вінниця скасувати результати конкурсу, на якому Олега Кирилюка обрали заступником голови Держгеонадр. Кирилюкову закидають участь у корупційних схемах на посаді очільника Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області, а останнім часом – протиправну, на погляд експертів, видачу 16 ліцензій на видобуток газу на Полтавщині компанії олігарха Павла Фукса “Голден Деррік”.

А 3 вересня 2018 року, як писали “Кадри”, прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Департаменту захисту економіки Нацполіції затримала заступника голови Миколу Фощія за підозрою в отриманні $3 тис. хабара за видачу спецдозволу на видобуток торфу.

У лютому 2019 року Кабінет Міністрів оголосив конкурс на посаду голови Державної служби геології та надр України. Остання спроба обрати керівника служби провалилася у травні 2017 року. Тоді Комісія з питань вищого корпусу державної служби цілий тиждень вибирала кращого із 19 кандидатів. Із них до фінальної частики конкурсу – співбесіди – потрапили 5 учасників, проте всі вони виявилися надто слабкими, щоби перемогти. До слова, Олег Кирилюк – єдиний учасник того відбору, який змагатиметься за посаду 12 березня.

Залишити коментар

Гучні теми
Новини партнерів