Суддя Качур удруге не пустив Кирилюка на посаду голови Держгеонадр

вівторок, 23 Травень 2017, 01:38
• Артур Корсунь
0
  • Голова Держгеонадр

Усього кілька годин минуло після ухвалення Кабінетом Міністрів рішень про призначення Олега Кирилюка заступником голови Державної служби геології та надр України та тимчасове покладання на нього обов’язків керівника, як суд наклав на них заборону.

Оперативно на клопотання Громадської організації “Геологія України” відреагував суддя Окружного адміністративного суду Ігор Качур. Своїм рішенням він зупинив дію розпорядження Кабінету Міністрів України стосовно призначення на посади Миколи Фощія і Олега Кирилюка, а також про тимчасове покладення на останнього виконання обов’язків керівника Держгеонадр та звільнення від них Миколи Бояркіна. Також судову заборону отримало Міністерство юстиції України – на внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань зміни стосовно керівника держслужби. Попереднє судове засідання призначене на 15 червня.
Суддя Ігор Качур не вперше розглядає справи стосовно призначень на посаду. У лютому 2016 року саме він не дозволив Міністерству інфраструктури призначити переможця кадрового конкурсу на посаду директора ДП “Спеціалізований морський порт “Октябрськ”, за що отримав зауваження від міністра юстиції Павла Петренка.

Як писали “Кадри”, 18 травня 2017 року Кабінет Міністрів ухвалив покласти на Олега Кирилюка виконання обов’язків керівника Державної служби геології та надр України. Конкурсний відбір кандидатів на посаду голови Держгеонадр заплановано провести 23 травня 2017 року.

Залишити коментар

Матеріали по темі
Фощій узяв хабар. ФОТО
вівторок, 04 Вересень 2018, 01:27
Гучні теми
Новини партнерів