Петренко: “Публічний кадровий конкурс суддя вважає порушенням закону”. ВІДЕО

Артур Корсун
п’ятниця, 20 Травень 2016, 16:12
0
Міністр юстиції Павло Петренко подав списки суддів-блокувальників на розгляд Вищої кваліфікаційної комісії суддів /facebook.com

Вища рада юстиції та Вища кваліфікаційна комісія суддів України за дорученням прем’єр-міністра Володимира Гройсмана перевірять дії суддів, які ухвалили рішення зупинити проведення кадрових відборів керівників державних підприємств.

Прізвища причетних до блокування кадрових конкурсів на засіданні уряду назвав міністр юстиції Павло Петренко. Він узагальнив інформацію з рішень судів, після яких Номінаційний комітет і міністерські конкурсні комісії не мали права оголосити переможців кадрових відборів.

Як приклад суддівської сваволі Павло Петренко навів рішення судді Окружного адміністративного суду міста Києва Володимира Келеберди, який зупинив кадровий конкурс на посаду директора державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт”.

“У своєму визначенні, яке не є рішенням по суті, суддя дає оцінку дій конкурсної комісії і вказує, що, незважаючи на явну протиправність дій відповідача, суд забороняє вчиняти будь-які дії з проведення конкурсу щодо обрання кандидата, про внесення змін в реєстр, коли призначати кандидата. Суддя в постанові перебирає функції Кабміну”, – заявив міністр юстиції.

Прізвища суддів Окружного адмінсуду міста Києва згадували ще двічі. Так, згадали про Ігоря Іщука, який своїм рішенням заборонив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Комітету з призначення проводити конкурс із відбору генерального директора “Центренерго”.

Не обійшов увагою Павло Петренко і рішення судді Ігоря Качура, який у лютому 2016 року не дозволив Міністерству інфраструктури призначити переможця кадрового конкурсу на посаду директора ДП “Спеціалізований морський порт “Октябрьск”.

Перевірку відповідності посаді пройдуть іще два судді-блокувальники. Павло Петренко згадав про суддю Дніпропетровського окружного адмінсуду В’ячеслава Степаненка, який у 2015-му на кілька місяців заблокував призначення Володимира Бойчука головою правління ПрАТ “Дніпропетровський тепловозоремонтний завод”. Аналогічне рішення щодо переможця кадрового конкурсу на посаду директора ДП “Державний науково-дослідний і проектний інститут титану” виніс суддя Запорізького окружного адмінсуду Дмитро Татаринов.

Як писали “Кадри“, оскарження в суді рішень Номінаційного комітету та конкурсних комісій є доволі поширеною практикою блокування проведення кадрових відборів керівників держпідприємств.

Залишити коментар