Абромавичус про конкурс у “Центренерго”: “Чистісінький саботаж!”

Лазарь Германович
субота, 09 Квітень 2016, 11:51
0
Суддя Ігор Іщук заборонив будь-кому проводити конкурс із відбору генерального директора "Центренерго" /zib.com.ua

Окружний адміністративний суд міста Києва 8 квітня заборонив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств і комісії при цьому комітеті проводити конкурс із відбору генерального директора “Центренерго”.

“За 1,5 години до засідання номінаційного комітету щодо “Центренерго” конкурс заблоковано судом на підставі позову власника 100 акцій. Чистісінький саботаж!”, – написав у своєму Twitter  міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

“Власником 100 акцій”, вочевидь, міністр називає такого собі Максима Ковальова, який у позовній заяві просив визнати протиправними і скасувати рішення комісії при Комітеті з призначень керівників особливо важливих для економіки підприємств.

Окружний адміністративний суд Києва 16 березня відкрив провадження в адміністративній справі. Проте 8 квітня до суду як третя сторона звернувся Вячеслав Хижниченко. Він попросив визнати незаконними всі дії Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо проведення конкурсу з вибору директора “Центренерго”. Суд позов підтримав. Міністр Абромавичус через кілька годин після рішення суду виклав фото копії ухвали:

 

Рішення зупинити конкурс ухвалив суддя Ігор Іщук. В Окружному адміністративному суді міста Києва він працює з 2012 року з волі Януковича.

sudia ischuk

Народився Ігор Іщук в 1968 р. у Луганській області. У 1986-1991 роках навчався у Москві у Військовому червонопрапорному інституті Міністерства оборони СРСР за спеціальністю “правознавство”. Потім до 1999 р. служив у армії, працював у правоохоронних органах, перебував на державній службі. З 2000 р. очолював юридичні служби в різних бізнес-структурах. До призначення суддею в судовій системі не працював. У грудні 2014 року потрапив під перевірку згідно із Законом “Про очищення влади”. Через півроку отримав дозвіл працювати далі.

Як писали “Кадри”, на конкурс із відбору керівника “Центренерго” подали заявки 37 кандидатів. Про можливі перепони у кадровому відборі на шести великих державних підприємствах заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Залишити коментар