Аваков: “У нас є механізм зриву конкурсів”. ВІДЕО

Лазарь Германович
п’ятниця, 08 Квітень 2016, 11:59
0
Арсен Аваков має інформацію про повернення на державні підприємства "старих, гнилих схем"/unian.ua

Міністр внутрішніх справ України каже, що шість найбільших конкурсів заблокують рішеннями судів.

“Ідуть конкурси. У нас є механізм зриву конкурсів, де торпедується призначення нового менеджменту, – заявив Арсен Аваков на засіданні Кабінету Міністрів.

За словами міністра, є інформація, що усі конкурси можуть бути зірвані відповідними позовами до суду.

“Це і по лінії Мінекономіки, і по лінії Мінінфраструктури”, – додав міністр внутрішніх справ. За його словами, блокування проведення конкурсів робиться для того, аби залишити на держпідприємствах “гнилі, старі схеми”. Тому уряду слід виробити захисний механізм, аби уникнути нескінченних перехідних правлінь у ключових державних інституціях.

Оскарження результатів кадрового конкурсу справді може заблокувати відбір керівника підприємства. Цього свого часу домігся заступник директора аеропорту “Бориспіль” Кирило Звонарьов. Узимку 2014 року Мінінфраструктури оголосило кадрові конкурси з відбору керівників “Укрзалізниці” та міжнародних аеропортів “Бориспіль” і “Львів” ім. Данила Галицького”.  Конкурсна комісія відібрала з 250 кандидатів 20 кращих і спрямувала їх на співбесіду до заступника міністра інфраструктури. Звонарьов у цей перелік не потрапив і подав позов у Дніпропетровський окружний адміністративний суд. Суддя Денис Власенко скаргу задовольнив, і це рішення заблокувало проведення усіх трьох згаданих конкурсів. Через так званий “казус Звонарьова” Мінінфраструктури було змушене оголосити новий відбір.

Як писали “Кадри”, у лютому Міністерство економічного розвитку і торгівлі оголосило відбір претендентів на посади керівників ПАТ “Центренерго”, УДППЗ “Укрпошта”, ДП “Завод “Електроважмаш”, ДП “Укренерго”, ПАТ “Українська залізниця” і ДП “Укрспирт”.

 

Залишити коментар