Для “Укрспирту” оголосили новий директорський конкурс

Лазарь Германович
субота, 27 Лютий 2016, 01:13
0

Після тижневої паузи Мінекономрозвитку виставило на конкурс посаду керівника понад 5-тисячного трудового колективу.

Обіцянку знайти директора найбільшому виробнику високоякісного спирту та спиртовмісної продукції в Україні на новому кадровому конкурсі прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав іще на засіданні уряду 18 лютого. Проте “Укрспирту” не виявилося в компанії державних підприємств “Електроважмаш”, “Укренерго”, “Центренерго” та “Укрпошта” відбору претендентів на посади директорів яких Міністерство економічного розвитку і торгівлі України дало старт 22 лютого. Інтрига трималася недовго: катастрофічна нестача  висококласних управлінців, які мають бездоганну репутацію та успішний досвід роботи у приватному секторі підштовхнула урядовців до оголошення нового, вже четвертого кадрового конкурсу. Погодилися навіть платити конкурентну заробітну плату на рівні компаній приватного сектору України та з переліку документів прибрали  довідку про відсутність судимості – лиш би знайти керівника.

Кадровий конкурс проходитиме відповідно до нового порядку, визначеного постановою Кабінету Міністрів. Претендентів на керівника особливо важливого для економіки України підприємства, яким наразі є “Укрспирт”, відбиратимуть у два етапи. Спочатку кандидатів слухатиме й оцінюватиме комісія при Комітеті з призначень. Її завдання – відібрати дво-п’ятьох претендентів, які складатимуть фінальний іспит перед членами Комітету з призначень. Найбільш кваліфікованого претендента рекомендуватимуть Кабміну  для призначення на посаду.

Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт” є холдинговою компанією (з часткою держави 100%), яка координує 41 український завод із виробництва спирту, лікеро-горілчаної та іншої продукції з загальною річною потужністю 31,3 млн декалітрів. Підприємства розташовані у Львівській, Тернопільській, Вінницькій та інших областях.

ДП “Укрспирт” володіє монополією у виробництві та реалізації спирту на внутрішньому та зовнішніх ринках, здійснює провадження державної політики та займається організацією ефективної роботи державних підприємств спиртової галузі. В компанії працюють понад 5 тис. працівників, що робить її основним роботодавцем у селах і містах, де розташовані виробничі потужності.

За 9 місяців 2015 р. чистий прибуток склав 164 млн грн, що на 71% більше, ніж за аналогічний період 2014 р.

Як писали “Кадри”, керує компанією в.о. директора Сергій Блескун.

Залишити коментар