Мінагрополітики готове позбутися “Укрспирту”

Артур Корсун
понеділок, 15 Лютий 2016, 12:19
0
До заводів "Укрспирту" великий інтерес виявляють закордонні інвестори /unian.ua

Мінагрополітики готове передати в управління Фонду держмайна 429 підприємств агропромислового комплексу. “Для максимального прискорення приватизації”, – пояснює міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Очільник Мінагрополітики надіслав до Фонду держмайна листа, у якому перелічив 429 суб’єктів господарювання, із якими міністерство готове невідкладно розпрощатися. Щоправда, майже половина із них – 209 – перебувають у процесі ліквідації у зв’язку із незадовільним фінансово-економічним станом, банкрутством, відсутністю майна тощо. Іще 127 підприємств зараз реорганізовують, приєднуючи  їх до крупніших держкомпаній, які в подальшому мають бути приватизовані.

Хоч зараз виставляй на торги 51 підприємство зі списку. А ось недержавне майбутнє 42 держкомпаній, зокрема, ДП “Артемсіль” та ДП “Укрспирт”, можуть відкрити урядовці та народні депутати, якщо змінять Закон “Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації”.

Цікаво, що для забезпечення заходів з ліквідації, реорганізації та приватизації підприємств АПК міністерство пропонує Фонду держмайна необхідну кількість працівників зі своєї організаційної структури. “З метою прискорення процесів роздержавлення”, – зазначає Олексій Павленко.

Державне підприємство лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт” створене 2010 року. До його складу входять 76 спиртзаводів. У 2014 році збитки підприємства  склали 98,8 млн. гривень.

Раніше міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко заявляв, що до заводів “Укрспирту” великий інтерес виявляють закордонні інвестори.

Залишити коментар