Литовець Арвідас Ліпскіс лідирує у перегонах за “Укрспирт”

Лазарь Германович
четвер, 14 Квітень 2016, 15:07
0
Ліпскіс уже працював в "Укрспирті", очолюючи комерційний відділ/manoukis.lt

Комітет із призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств п’ять днів слухав конкурсні пропозиції учасників конкурсного відбору на посаду керівника державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт”. Засідання 28, 30, 31 березня, 4 та 6 квітня провели у закритому режимі. Хоча коли оголошували конкурс, уже четвертий за рахунком, запевняли, що він буде іще прозоріший, ніж продукція галузевих заводів.

Учасників на конкурс подалося 31. Із них комісія відібрала п’ять кандидатур.

Першим претендентом на місце керівника державного “Укрспирту” є литовець Арвідас Ліпскіс, пише “Ліга”. Ліпскіс уже працював в “Укрспирті”, очолюючи комерційний відділ. Колишній керівник компанії Роман Іванюк звільнив його через незадовільні показники роботи. Кажуть, буцім Ліпскіс дуже близький до екс-керівника “Укрспирту” Михайла Лабутіна, який зараз переховується від правосуддя.

У фінал потрапив Олександр Левчук, у якого немає досвіду роботи у спиртовій промисловості. Проте він попрацювів на різних посадах у компаніях “Тетра-Пак”, “Русагро”, “Кернел”, “Кока-Кола Беверіджиз Україна”, “Вітмарк-Україна”.

Грузин Давид Ломджарія вразив членів конкурсної комісії відвертим зізнанням, що рівень оплати роботи на посаді директора “Укрспирту” його не влаштовує.

Мітять на посаду радник міністра агрополітики Олексій Зубрицький та Віталій Сосницький, який займав у 2000-х роках посаду заступника директора “Укрспирту”. Останнього, до слова, називають ставленником Ігоря Кривецкого, одного з донорів  партії “Свобода”.

Як писали “Кадри”, Мінекономрозвитку виставило на конкурс посаду керівника понад 5-тисячного трудового колективу наприкінці лютого.

Залишити коментар