Уряд шукає головного розпорядника надр

Артур Корсунь
вівторок, 18 Квітень 2017, 09:18
0
Обов'язки голови Державної служби геології та надр Микола Бояркін виконує з січня 2015 року / geo.gov.ua

На посаду голови Державної служби геології та надр України, яка вакантна посади з грудня 2014 року, оголосили конкурс.

За умовами відбору, кандидат на посаду має володіти вищою освітою зі ступенем магістра, загальним стажем роботи не менше семи років і не менше трьох років – досвідом роботи на керівних посадах державної служби категорій “А” чи “Б” або у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр. Голову Держгеонадра призначать на термін п’ять років із правом повторного призначення на ще один термін.  Посадовий оклад на цій посаді становить 13 тис. грн. Додатково виплачують надбавки за ранг, за інтенсивність праці та за виконання особливо важливої роботи, премії відповідно до статті 52 Закону “Про державну службу”.

Документи приймають до  28 квітня, а сам відбір проведуть 16 травня 2017 року.

Обов’язки голови Державної служби геології та надр зараз виконує Микола Бояркін. Директора департаменту організаційно-аналітичної роботи та управління персоналом Держгеонадр призначили керівником 23 січня 2015 року.

“Я не є креатурою ані Яценюка, ані когось іншого”, – казав про себе Бояркін. Він також розповів, як потрапив на посаду:

“Коли ми проходили співбесіду, нас було троє людей. Зі служби взяли трьох начальників – двох голів департаментів і одного начальника управління. Так вийшло, що обрали мене. Бо начальник юридичного управління, якщо чесно, втекла. Вона швиденько співбесіду пройшла і тишком-нишком втекла. Сказала: “Я не хочу”. Директор департаменту геоконтролю сказав, що однозначно ні”, – заявив Бояркін.

Так само за власним бажанням від посади голови відмовився Дмитро Кащук, який очолював Державну службу геології та надр із 21 травня по 10 грудня 2014 року. За цей час керівник устиг провести кілька аукціонів із розробки родовищ в Україні на користь фірм, зареєстрованих в офшорах.

Уже понад два роки Бояркін керує Держгеонадрами без заступників, користуючись послугами позаштатних радників. Причина цього – судді Окружного адміністративного суду м. Києва Володимира Келеберди, який скасував вердикт конкурсної комісії щодо Микола Фощія та Олега Кирилюка як переможців конкурсів на посади першого заступника та заступника голови Держгеонадр відповідно та Володимира Бучка та Дмитра Абрамовича як їхніх резервних кандидатів.

Залишити коментар

Гучні теми
Новини партнерів