Суд скасував перемоги Кирилюка і Фощія

Артур Корсунь
неділя, 09 Квітень 2017, 09:57
0
Суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Володимир Келеберда приймав рішення про заборону призначення на посаду переможця директорського конкурсу в НЕК "Укренерго" / oask.gov.ua

Дії комісії з питань вищого корпусу державної служби щодо визначення переможців конкурсу на зайняття посад першого заступника та заступника голови Державної служби геології та надр України визнані протиправними. Таку постанову ухвалив заступник голови Окружного адміністративного суду м. Києва Володимир Келеберда.

Конкурсний відбір на вакантні посади у Національному агентстві України з питань державної служби відбувся 27 жовтня 2016 року. Підбивши підсумки тестувань кандидатів на знання законодавства, розв’язання ситуативних завдань та співбеси, комісія визнала Миколу Фощія переможцем конкурсу на зайняття посади першого заступника голови Держгеонадр, а Володимира Бучка – резервним кандидатом. У відборі заступника голови, за рішенням комісії, переміг Олег Кирилюк, а другим кандидатом став Дмитро Абрамович.

Проте наприкінці 2016 року вердикт членів комісії було оскаржено у Дніпропетровському окружному адміністративному суді. Суддя Вячеслав Степаненко задовольнив прохання скасувати результати конкурсу, у якому, за версією позивача, не було ефективного, об’єктивного та справедливого відбору на засадах рівного доступу та професіоналізму. Через чотири місяці після цього рішення суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Володимир Келеберда підкріпив своє рішення про скасування результатів конкурсу висновком про те, що під час випробувань конкурсанти користувалися електронними гатжетами, що заборонено правилами проведення відбору.

Володимир Келеберда не вперше ухвалює рішення про скасування результатів конкурсу. Саме його підпис стоїть під минулорічною ухвалою про заборону призначати переможця відбору Сергія Зуєва на посаду керівника Державного підприємства “Національна енергетична компанія “Укренерго”.

Обов’язки голови Державної служби геології та надр зараз виконує Микола Бояркін. Посади заступників – вакантні.

Залишити коментар