Тацій та Антоненко помінялися посадами

Артур Корсунь
понеділок, 10 Жовтень 2016, 18:10
0
У комунальну організацію "Інститут генерального плану міста Києва" Валентина Антоненко прийшла у грудні 2009 року / facebook.com

За “виконання особливо важливо роботи” та “інтенсивність праці” столичний мер Віталій Кличко 5 жовтня 2016 року простимулював Юрія Тація половиною посадового окладу заступника директора департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю. Саме тут тепер віднедавна працює колишній в.о. головного архітектора Києва.

“Кадри” вже звертали увагу на вкрай нерегулярну оновлюваність інформації на офіційних представництвах в інтернеті органів виконавчої влади столиці. Юрій Тацій виконував обов’язки директора департаменту містобудування та архітектури з 4 квітня по 15 червня 2016 року. За цей час фотокартка чиновника на офіційній сторінці департаменту не публікувалася. Не з’явилася вона і після призначення в.о. головного архітектора Олександра Свистунова. Працівники департаменту зрештою пояснили, що показувати обличчя влади – не їхня справа.

Так само, вочевидь, вважають і в департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю. Юрія Тація перевели на посаду заступника директора ще 22 липня, а директор департаменту Олена Марченко, як бачимо, і досі розпоряджається єдиним заступником – начальником управління контролю за будівництвом Віктором Бігуном.

darbud

Цікаво, що Віталій Кличко переводив Юрія Тація на посаду першого заступника директора департаменту, якої у штатному розписі на 2016 рік немає. Є лише посада заступника директора, половиною окладу якого – трохи більше 3000 грн. – і преміювали нового працівника відповідно до Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям.

Хто ж прийшов на місце Юрія Тація? Рокіровочною фігурою стала Валентина Антоненко. Попри нову посаду, вона отримала 500 грн щомісяця доплати за шостий ранг держслужбовця. І хоч на офіційному сайті департаменту містобудування та архітектури біографічна інформація про керівництво традиційно недоступна, “Кадрам” вдалося чимало довідатися про нового заступника головного архітектора.

Валентина Антоненко народилася в Яготині, 2003 року закінчила Київський національний авіаційний університет за спеціальністю “Промислове та цивільне будівництво”. До складання присяги державного службовця у жовтні 2011 року працювала інженером ВАТ “Український науково-дослідний та проектний інститут сталевих конструкцій імені В.М. Шимановського” та в ТОВ “Інститут сучасного проектування”. Потім два роки віддала роботі в операційному департаменті столичного ТОВ “Фармастор”, а в грудні 2009-го прийшла у КО “Інститут генерального плану міста Києва”. Упродовж двох років пройшла шлях від провідного спеціаліста відділу погоджувальних документів управління генерального плану міста до головного спеціаліста відділу замовника та технічного нагляду управління проектних робіт.

Наступні три роки Валентина Антоненко працювала державним інспектором відділу державного контролю у сфері житлово-комунального господарства управління контролю будівництва об’єктів та у сфері житлово-комунального господарства інспекції державного архітектурно- будівельного контролю у місті Києві. У 2014-му очолила інспекційний відділ будівельного нагляду відділу контролю та нагляду за об’єктами будівництва департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві. А з 29 квітня 2016 року стала першим заступником директора департаменту.

Можливо, Валентину Антоненко переводили на роботу в департамент містобудування та архітектури, аби було на кого покласти виконання повноважень у разі провалу відбору головного архітектора. Нагадаємо, тимчасово управляти департаментом дозволено лиш три місяці, а станом на липень 2016 року всі його керівники перебували або ж уже побували у статусі “в.о.”. Проте “Кадрам” видається більш вірогідною інша версія рокіровки Тацій-Антоненко. Переведення колишнього в.о. головного архітектора напряму пов’язане із передачею повноважень у сфері держархбудконтролю від Держархбудінспекції до Київської міської адміністрації, яка запланована на 11 жовтня 2016 року. Департамент, заступником голови якого став Юрій Тацій, розпоряджатиметься владою над столичними будівлями I-IV категорій складності. Зокрема, його працівники оперуватимуть документами щодо виконання підготовчих і будівельних робіт, вирішуватимуть, кому відмовити у видачі таких документів, а чиї – анулювати. А ще департамент прийматиме в експлуатацію закінчені будівництвом об’єкти і здійснюватиме державний архітектурно-будівельний контроль.

Залишити коментар