Що розвалило конкурсну комісію з відбору головного архітектора. ДОКУМЕНТИ

Артур Корсунь
п’ятниця, 16 Вересень 2016, 14:01
0
Результати оцінювання робіт кандидатів змусили експертів поставити під сумнів професійні якості претендентів на посаду директора департаменту містобудування та архітектури /kievcity.gov.ua

Столична міська адміністрація опублікувала розв’язання ситуаційних завдань, які ставилися перед кандидатами на посаду головного архітектора Києва. Власне, результати оцінювання цих робіт змусили експертів поставити під сумнів професійні якості претендентів у директори департаменту містобудування та архітектури.

 

Нагадаємо, ситуаційні завдання розв’язували шестеро учасників конкурсу. Вони мали запропонувати комісії напрямки реформування діяльності департаменту архітектури і містобудування з урахуванням його основних завдань, накреслити основні пріоритети розвитку Києва у короткотерміновій та довготерміновій перспективах і систему прозорого й ефективного регулювання містобудівної діяльності в історичних ареалах.

 

Усі кандидати добре засвоїли вимоги до посади, тому відповідали мовою містобудівної документації.

 

 

Деякі пропозиції претендентів насправді цікаві. Наприклад, із поміж іншого, кандидат Олександр Сасик пропонував громаді звернутися до вищого керівництва країною, аби головний архітектор отримав право погоджувати зовнішній вигляд фасадів будинків. Ігор Писарець хотів би перенести з центральної частини міста всі промислові підприємства на околиці, а на території виселених військових частини набудувати житла. Валерій Гнєвишев чи не половину своєї роботи присвятив метробудівним переплануванням. Сергій Броневицький затіяв би боротьбу з бюрократією і скоротив перелік містобудівних умов та обмежень. Ганна Бондар, яка вже рік як працює у департаменті, навпаки, збільшила би штат працівників із 86 хоч до 300, наводячи у приклад Ляйпціг, населення якого (500 тисяч осіб) у сім разів менше, ніж у Києві.

 

Роботу Олександра Свистунова читати непросто – текст рясніє правописними помилками. Вочевидь, не встиг його вичитати. Але саме його бачення себе на посаді, як виявилися, стало для членів комісії підставою для позитивного голосування.

 

Як писали “Кадри”Вадим Жежерін і Володимир Гусаков, які у комісії представляли столичну та Національну спілки архітекторів відповідно, відмовилися брати участь у співбесідах із кандидатами на посаду директора департаменту містобудування та архітектури Києва. Конкурсна комісія на засіданні 9 вересня назвала переможцем конкурсу Олександра Свистунова.

Залишити коментар