Комісія з відбору головного архітектора столиці знову розвалилася

Артур Корсунь
четвер, 08 Вересень 2016, 13:32
0
Президент Національної спілки архітекторів України Володимир Гусаков (ліворуч) уважає, що жоден із трьох кандидатів не гідний посади головного архітектора Києва /kievcity.gov.ua

Останнє випробування відбору директора департаменту містобудування та архітектури – співбесіда з претендентами – відбулося без спілчан-архітекторів.

Вадим Жежерін і Володимир Гусаков, які представлять столичну та Національну спілки архітекторів відповідно, заявили про вихід із комісії.

“Жоден із трьох кандидатів, які залишилися, не відповідає вимогам, яким повинен відповідати головний архітектор міста. Тому ми прийняли рішення про вихід зі складу конкурсної комісії, про що написали відповідний лист і передали його в КМДА”, – заявив президент Національної НСАУ Володимир Гусаков.

“У конкурсі “тягнуть” одного із кандидатів”, – зазначив Вадим Жежерін, не уточнивши, про кого йдеться.

За відсутності архітекторів, свої конкурсні пропозиції Ганна Бондар, Сергій Броневицький та Олександр Свистунов презентували комісії з 10 членів.

“Спілка архітекторів має свою позицію щодо претендентів на посаду головного архітектора Києва, і цю позицію варто поважати та прислухатися до неї. Але зараз така ситуація, коли потрібні не демарші, а згуртована робота, тому всі спеціалісти мають забути про огульну критику та розбіжності в поглядах і долучитися на рівні експертної ради до наведення порядку в забудові міста”, – прокоментував голова конкурсної комісії Володимир Бондаренко.

Як писали “Кадри”, засідання конкурсної комісії, під час якого оголосять переможця та “срібного призера” відбору головного архітектора Києва, заплановане на 9 вересня. Для прийняття рішення потрібен кворум у 8 голосів.

 

 

Залишити коментар