Свистунов відібрав у Тація обов’язки головного архітектора столиці

середа, 22 Червень 2016, 17:59
• Артур Корсунь
0
  • Головний архітектор Києва: Перезавантаження

Своє 40-ліття Олександр Свистунов зустріне керівником департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації. Юрій Тацій, який з квітня виконував обов’язки головного архітектора столиці, поступився посадою своєму першому заступнику-начальнику управління регулювання забудови міста.

Розпорядження про зміну керівництва департаменту містобудування та архітектури міський голова Віталій Кличко підписав минулого тижня. Олександр Свистунов виконуватиме обов’язки головного архітектора доти, поки не вирішиться питання про призначення директора департаменту у встановленому порядку – після проведення конкурсного відбору. Цікаво, що  Олександр Свистунов, як і його попередниця на посаді Ганна Бондар, брали участь у конкурсі, який закінчився без результату.

Новий в.о. головного архітектора народився 25 липня 1976 року у Києві. Має освіту архітектора, 1999-го закінчив Київський національний університет будівництва і архітектури. Трудову діяльність почав у жовтні 1997-го у персональній творчій архітектурній майстерні “С. Бабушкін”, а в 2005–2012 роках працював головним архітектором ТОВ “Архітектурне бюро “С. Бабушкін”. Потім по листопад 2015-го був головним архітектором проектів ТОВ “Архітектурний союз”. Два останні місяці минулого року провів у статусі помічника-консультанта народного депутата з пропрезидентської фракції Костянтина Іщейкіна. Відтак перебрався на роботу в департамент містобудування та архітектури.

У декларації за 2014 рік Олександр Свистунов зазначив 19465 грн. доходу, трохи більше 6 тис. грн. на банківському рахунку, квартиру на 131 кв. м, гаражний бокс й авто Toyota RAV4 2006 р.в. У його дружини авто Dodge Caliber 2008 р. в. та два помешкання сумарною площею 111 кв. м.

Юрій Тацій після втрати повноважень головного архітектора столиці повернувся на посаду заступника директора департаменту-начальника служби містобудівного кадастру.

Як писали “Кадри”, головного архітектора столиці обиратиме комісія з держслужбовців (представників кадрової та юридичної служби КМДА), науковців та експертів (членів Спілки архітекторів) та делегатів столичної громади.

Залишити коментар