Уряд оголосив конкурс на посаду державного секретаря Мінприроди

Артур Корсунь
неділя, 30 Вересень 2018, 16:08
0

Після відставки Геннадія Дмитренка Кабінет Міністрів оголосив конкурс на вакантну посаду державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів.

Це робота за контрактом на п’ять років із правом повторного призначення на ще один термін. Відбиратиме кандидатів Комісія з питань вищого корпусу державної служби.

Якого кандидата шукають?

Мусить мати вищу освіту (магістр), загальний стаж роботи не менше семи років, із досвідом роботи на посадах державної служби категорії “А” чи “Б” або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування чи досвід роботи на керівних посадах у сфері охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки — не менше трьох років.

Має вільно володіти державною й однією з офіційних мов Ради Європи (англійська та/або французька).

Що має знати державний секретар?

Насамперед – Конституцію України, закони “Про державну службу” та “Про запобігання корупції.

Мусить добре орієнтуватися у вимогах законів “Про Кабінет Міністрів України”, “Про центральні органи виконавчої влади”, “Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року”, “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”, “Про державний контроль за використанням та охороною земель”, “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”.

Чим займатиметься державний секретар?

За посадовими обов’язками, мусить організувати роботу апарату Мінприроди, забезпечити підготовку пропозицій щодо виконання завдань Мінприроди, актів президента та Кабінету Міністрів, наказів та доручень міністра, його першого заступника та заступників, готувати плани роботи, штатний розпис і кошторис міністерства і звітувати про їх виконання.

Ключова функція – призначати та звільняти державних службовців і працівників апарату Мінприроди, присвоювати ранги державних службовців, заохочувати та притягувати до дисциплінарної відповідальності. Також у руках держсекретаря доля керівників підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління Мінприроди.

Скільки за це платитимуть?

Посадовий оклад становить 18 тис. грн. Також передбачені надбавки за ранг, інтенсивність праці, виконання особливо важливої роботи, доплати та премії.

Залишити коментар