Немчинов за півтора року таки отримав посаду державного секретаря Міненерговугілля

Артур Корсунь
четвер, 17 Травень 2018, 16:36
0

Кабінет Міністрів затвердив рішення конкурсної комісії з питань вищого корпусу державної служби стосовно переможця відбору державного секретаря Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Максим Немчинов має три місяці випробувального терміну, аби отримати контракт на п’ять років.

Посаду переможець кадрового конкурсу отримав через півтори року після відбору. Рішення конкурсної комісії з питань вищого корпусу державної служби від 15 листопада 2016 року уряд не міг затвердити, оскільки воно було оскаржене в Окружному адміністративному суді Києва.

Скасувати результати конкурсу вимагав учасник відбору Володимир Колесник. Він стверджував, що Максим Немчинов порушив процедуру, заповнюючи картку державного службовця для Національного агентства з питань державної служби: не вказав, що його дружина була засновником підприємств “Алмакс” і “Енерготранслайн”, основними видами діяльності яких, згідно з даними держреєстру, є оптова торгівля твердим, рідким і газоподібним паливом та розподіл електроенергії. У 2011-2014 роках Максим Немчинов керував відділом із питань реформування вугільної галузі у Департаменті реструктуризації вугільної промисловості Міненерговугілля, а на момент проведення конкурсу був комерційним директором ТОВ ВКФ “Алмакс”.

Та Володимир Колесник насправді діяв у власних інтересах. Участь у конкурсі він брав у статусі позаштатного радника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика. Останній неодноразово заявляв, що конкурс на посаду держсекретаря міністерства потребує вдосконалення.

“Є чимало зауважень щодо того, як проходить відбір кандидатів – як у представників міністерств, так і у профільних громадських організацій. Тому я підтримую членів уряду, і закликаю до вирішення проблемних питань та вдосконалення процедури відбору на посади держсекретарів міністерств”, – казав Ігор Насалик.

Зрештою, минулого літа Окружний адміністративний суд Києва залишив без розгляду позов Володимира Колесника. Але це був другий позов. Першу скаргу до суду скерувала керівник Управління забезпечення комунікацій та організаційної роботи Міністерства енергетики та вугільної промисловості Юлія Підкоморна. Вона теж змагалася у конкурсі 2016 року і за його результатами cтала резервним кандидатом, поступившись Максиму Немчинову кілька сотих бала:

23456

Оскарження результату конкурсу зіграло на користь Підкоморній. Поки рішення судді Окружного адміністративного суду Києва гальмувало дії уряду щодо призначення переможця конкурсу, Юлія Підкоморна виконувала обов’язки державного секретаря, із 1 січня 2017 року починаючи й до середини травня.

Як писали “Кадри”, конкурс на посаду державного секретаря Міністерства енергетики та вугільної промисловості уряд оголосив 12 жовтня 2016 року. Участь у ньому взяли 13 кандидатів.

Залишити коментар