Шулежко став першим заступником за місяць до відставки керівника ДПЗКУ

Артур Корсунь
понеділок, 12 Червень 2017, 18:04
0
Посаду першого заступника голови правління ПАТ "ДПЗКУ" Віталій Шулежко отримав 21 березня 2017 року - рівно за місяць до відставки в.о. керівника Олександра Григоровича / ukrinform.ua

Олександр Григорович, який 21 квітня 2017 року оголосив про свою відставку з посади виконувача обов’язків голови правління Публічного акціонерного товариства “Державна продовольчо-зернова корпорація України”, звільнився рівно за два тижні.

Про це “Кадри” дізналися із запису у  системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Згідно з ним, наказ міністра аграрної політики та продовольства України про звільнення Олександра Григоровича був підписаний 04 травня 2017 року.

ДПЗКУ вже кілька років поспіль працює без штатного керівника. Корпорацію очолюють заступники голови, але на посаді затримуються не довше, ніж на рік. Олександр Григорович був при посаді півтора року – чи не найбільш тривалий термін за останні 5 літ.

“По цьому підприємству має відбутися конкурс. Я хочу, щоб це відбулося максимально швидко”, – прокоментував звільнення Олександра Григоровича міністр міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, який згодом також подав заяву про відставку.

“Ми підготували якісний ґрунт для подальшого розвитку компанії, і я сподіваюсь, що засади, закладені нами, дозволять корпорації і надалі зберегти позитивну динаміку ключових показників”, – зазначив Олександр Григорович у день своєї відставки.

Допоки не призначено нового керівника й навіть не оголошено конкурс з цого відбору, фактичне керівництво ДПЗКУ опинилося в руках Віталія Шулежка. Посаду першого заступника голови правління він отримав  21 березня 2017 року – рівно за місяць до відставки Олександра Григоровича. А в саму ДПЗКУ Віталій Шулежко прийшов 19 січня поточного року – на посаду заступника голови. До цього він очолював департамент виробничих операцій ПАТ “Аграрний фонд”. 

Шулежкові 48 років, родом він з Полтави. Трудову діяльність почав наприкінці 1980-х водієм кооперативу “Клен”. У 1993-му закінчив Полтавський коопераційний інститут за спеціальністю “управління в галузях агропромислового комплексу”. За рік став заступником гендиректора з торгівлі спільного українсько-російського підприємства “Будівельник”, у якому в 1997-2005 роках відповідав за матеріально-технічне забезпечення. У ПАТ “Аграрний фонд” прийшов 2015-го, а до того майже десять років будував кар’єру у Кобеляцькому комбінатів хлібопродуктів – від посади менеджера з торгово-закупівельної діяльності до позиції директора.

Разом із дружиною-громадянкою Росії перший заступник голови ДПЗКУ, згідно з декларацією про доходи, володіє чотирма автомобілями: два джипи 2011 року випуску записані на Марину Шулежко, а дві вантажівки, виготовлені наприкінці 1980-х – на Віталія Шулежка. При цьому три легковики 2014-2015 років випуску записані на сина Владислава, як і два помешкання у Києві та Полтаві. Сам Віталій Шулежко має дві квартири та будинок у Полтаві, іще два помешкання є у власності дружини, але вони ще на стадії будівництва.

Як писали “Кадри”, у конкурсі на голову правління ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” у 2015 році переміг Борис Приходько, проте призначення на посаду не дочекався.

Залишити коментар