Відбір голови Держгеонадр відклали на тиждень

Артур Корсунь
середа, 17 Травень 2017, 12:50
0
Від'їзд Ольги Руденко (у центрі) на захист дисертації перекреслив плани роботи комісії з питань вищого корпусу державної служби / pim.oa.edu.ua

Відбір кандидатів на вакантну посаду голови Державної служби геології та надр України 16 травня 2017 року не відбувся. До першого випробування – тестування на знання законодавства – кандидати не змогли приступити о 13:00, як інформувало Національне агентство з питань державної служби.

Причина – комісія з питань вищого корпусу державної служби не зібрала кворуму.

“Так співпало, що двоє людей були у відрядженнях планових, а ще одного члена комісії прем’єр-міністр узяв зі собою в Ізраїль”, – прокоментував “Кадрам” член комісії Ігор Коліушко.

За його словами, у закордонному відрядженні перебував Родіон Колишко, який у комісії Федерацію роботодавців України. Професор кафедри публічного управління та менеджменту організацій Чернігівського національного технологічного університету Ольга Руденко 16 травня мала перебувати на захисті дисертації за межами Києва. А голова Державного агентства з питань електронного урядування Олександр Риженко увійшов в урядову делегацію на чолі з прем’єром Володимиром Гройсманом. Тому у комісії залишилося семеро членів. Для прийняття рішень потрібно вісім голосів.

“Враження, що хтось в цю процедуру втрутився, бо за дивним збігом обставин троє членів комісії не прийшли на конкурс”, – прокоментував Микола Бояркін, який виконує обов’язки голови Державної служби геології та надр.

Цікаво, що о 10:00 16 травня 2017 року кворум ще був, і комісія змогла розпочати відбір кандидатів на посади голів Андрушівської районної державної адміністрації Житомирської області, Баришівської та Таращанської РДА Київської області, Сокальської РДА Львівської області, Баштанської та Новоодеської РДА Миколаївської області та Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області. Але від’їзд Ольги Руденко з Києва перекреслив післяобідні плани роботи комісії і щодо визначення переможця у цих відборах. Розв’язувати ситуативні завдання та проходити співбесіду кандидати будуть, як вирішила комісія, наступного вівторка – 23 травня. Цього ж дня планують розпочати конкурс на посаду голови Держгеонадр.

У комісії з питань вищого корпусу державної служби зараз засідає 10 членів. На початку квітня 2017 року уряд вивів зі складу комісії голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, а Верховна Рада вже понад рік не може визначитися зі своїм представником.

“Кабінетом Міністрів розроблений законопроект, який дозволить поновити чисельний склад комісії до 12 осіб. Можливо, за рахунок повернення до роботи комісії представника судової влади, якого призначає Вища рада правосуддя. Також розглядаються варіанти залучення представника рекрутингових кіл або збільшення квоти Верховної Ради. Може, парламентарям буде легше призначити двох своїх представників, якщо не можуть домовитися щодо одного”, – розповів “Кадрам” Ігор Коліушко.

Як писали “Кадри”, посада голови Державної служби геології та надр України вакантна із грудня 2014 року. Конкурс на керівника оголосили у квітні 2017 року. До відбору допущені 29 кандидатів.

Залишити коментар