Скучили за конкурсом: керувати Держгеонадрами хочуть 29 кандидатів

Артур Корсунь
вівторок, 16 Травень 2017, 13:07
0
Микола Бояркін із січня 2015 року виконує обов’язки голови Держгеонадр / vgolos.com.ua

Комісія з питань вищого корпусу державної служби сьогодні планує розпочати тестування кандидатів на посаду голови Державної служби геології та надр України.

До відбору допущено 29 кандидатів. Після конкурсів, яких брали участь 3-5 претендентів, відбір голови Держгеонадр – один із наймасовіших. Це й не дивно, адже ця державна структура відповідає за розподіл дозволів на видобуток корисних копалин.

Першим кандидатом за алфавітним порядком виявився Микола Бояркін, який очолює департамент організаційно-аналітичної роботи та управління персоналом Держгеонадр, а з 23 січня 2015 року виконує обов’язки голови.

 

nadra01

 

Примітно, що у конкурсі беруть участь кандидати із досвідом керівників.

nadra02

На тлі президентів компаній і начальників управлінь виділяються безробітні. Проте слід зазначити, що тимчасово непрацевлаштовнаий Микола Фощій, як і Олег Кирилюк, Володимир Бучко та Дмитро Абрамович, восени 2016 року змагався за посади першого заступника та заступника голови Держгеонадр. Як відомо, суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Володимир Келеберда скасував рішення конкурсної комісії, яке визнавало Фощія та Кирилюка переможцями конкурсів, а Бучка та Абрамовича – резервними кандидатами.

nadra03

Серед конкурсантів є й учасники інших попередніх відборів. Наприклад, Віктор Рева, головний спеціаліст сектору запобігання корупції Міністерства аграрної політики і продовольства, невдало пройшов співбесіду під час третього за ліком конкурсу на посаду директора департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції.

nadra04

nadra05

Першим випробування кандидатів стане тестування на знання законодавства. Далі претенденти розв’язуватимуть ситуативні завдання, а фіналісти конкурсу проходитимуть співбесіду.

Як писали “Кадри”, посада голови Державної служби геології та надр України вакантна із грудня 2014 року. Конкурсний відбір керівника оголосили у квітні 2017 року.

Залишити коментар

Гучні теми
Новини партнерів