Немчінова призначили держсекретарем Мінмолодьспорту

Артур Корсунь
середа, 22 Лютий 2017, 10:00
0
Олег Немчінов двічі обирався резервним кандидатом на посаду державного секретаря / facebook.com

Кабінет Міністрів призначив державним секретарем Міністерства молоді та спорту України офіцера Прикордонних військ Олега Немчінова.

Перемогу у відборі комісія з питань вищого корпусу державної служби присудила Немчінову  у грудні 2016 року. Участь у конкурсі він брав у статусі голови військово-цивільної адміністрації сіл Комінтернове, Водяне та Заїченко Волноваського району Донецької області.

“До того, як я одягнув однострій у 2014 році, моя діяльність була пов’язана із державною діяльністю або викладанням, пов’язаним із держуправлінням. Тобто це галузь, яка мені цікава. Як багато людей, я добровільно прийшов у військкомат, мобілізувався, потім уклав контракт до закінчення особливого періоду, з’їздив старшим групи в сектор “М”, повернувся, продовжив службу, отримав пропозицію очолити військово-цивільну адміністрацію”, – розповів про свій шлях до посади Олег Немчінов.

Він також брав участь у відкритому конкурсі на посаду голови Волноваської РДА і був рекомендований як резервний кандидат.

“Після цього почалися конкурси на посади держсекретарів. Я кілька разів брав у них участь, двічі був другим, і почав трішки сам із себе підсміюватися ― важко проходити всі етапи, і ставати другим претендентом. Коли проходив крайній конкурс на держсекретаря Міністерства з окупованих територій, у той самий день почався конкурс до Міністерства молоді та спорту. Я останні 10 років займаюся громадською діяльністю у галузі спорту, до того 10 років займався громадською діяльністю у галузі молоді”, – каже Олег Немчінов.

За Законом “Про Державну службу”, державний секретар міністерства є вищою посадовою особою з числа державних службовців, яка підзвітна і підконтрольна міністру. Він забезпечуватиме діяльність апарату міністерства, стабільність і наступність у функціонуванні міністерства, вироблятиме шляхи реалізації ініціатив міністра, організовуватиме поточну роботу, пов’язану зі здійсненням його повноважень.

Також у компетенції держсекретаря міністерства перебувають усі питання кадрових призначень, проведення дій щодо управління державними підприємствами. Раніше ці питання курував заступник міністра-керівник апарату. До слова, Микола Даневич, який займав цю посаду до 18 січня 2017 року, залишився працювати у міністерстві на посаді заступника міністра. Він двічі поступився у конкурсі на посаду державного секретаря і зараз має статус резервного кандидата.

Залишити коментар