Омелян назвав умови для нового керівника “Борисполя”

Євген Булавка
четвер, 01 Грудень 2016, 10:39
0
Із новими вимогами до претендентів міністр інфраструктури Володимир Омелян планує закінчити відбір генерального дендиректора ДП “Міжнародний аеропорт Бориспіль” / facebook.com

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян оприлюднив вимоги до нового керівника ДП “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Із пропозиціями погодились усі претенденти-учасники засідання Номінаційного комітету, яке почалося 30 листопада 2016 року.

Зокрема, упродовж перших шести місяців перебування на посаді новий гендиректор має провести та результативно завершити переговори із авіакомпаніями-лоукостами та забезпечити виконання ними рейсів із вільних терміналів B або F. Також керівник мусить забезпечити рівний доступ до послуг і потужностей аеропорту із врахуванням частоти рейсів та обґрунтованих запитів авіакомпаній. І третє – навести порядок і забезпечити прозорість стосовно оренди в аеропорту та паркувальних місць.

Наступну вимогу – вирішити питання з недобудованим паркінгом та забезпечити належний сервіс на приаеропортовій території – гендиректорові доведеться виконувати впродовж року. За цей час також слід буде провести корпоратизацію аеропорта.

Забезпечити щонайменше 40% надходжень у бюджет аеропорту від неавіаційних послуг – це завдання на два наступні роки.

Раніше конкурсна комісія, до якої входили представники профільних міністерств і незалежні експерти, з 26 кандидатів на посаду керівника ДП “Міжнародний  аеропорт “Бориспіль” відібрала п’ятьох претендентів.

Як писали “Кадри”, відбір генерального дендиректора ДП “Міжнародний аеропорт Бориспіль” триває із грудня 2014 року.

Залишити коментар