Уряд погодився на Рябікіна в “Борисполі”

Артур Корсунь
четвер, 02 Березень 2017, 10:36
0
Новий керівник аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін у 2014 році працював у Київській міській адміністрації, де курував питання інфраструктури та транспортного будівництва / unian.ua

Кабінет Міністрів погодив призначення генеральним директором Міжнародного аеропорту “Бориспіль” Павла Рябікіна.

Конкурсний відбір керівника “Борисполя” завершився 1 грудня 2016 року. Упродовж зими кандидатуру переможця конкурсу ретельно перевіряли відповідно до вимог антикорупційного законодавства. Павло Рябікін свого часу працював у компаніях “Експрес Авіа”, “РК Партнери”, “РОЦ “Зелений порт”. Був народним депутатом третього скликання, заступником міністра транспорту та зв’язку (2005-2006) та послом України  у Королівстві Данія. Із 2014 року працював у Київській міській адміністрації, де курував питання інфраструктури та транспортного будівництва.

Павло Рябікін замінить на посаді Євгенія Дихне, якого призначили виконуючим обов’язки генерального директора аеропорту у вересні 2014 року. Участі в останньому конкурсному відборі керівника “Борисполя” Дихне не брав.

“Меня запросили свого часу на підприємство як кризового менеджера. Із завданням я впорався. Чітко розуміючи, що ця посада має політичну складову, вирішив участі у конкурсі не брати . Тим паче, що я був найбільш зручним керівником “Борисполя” ні для Міністерства інфраструктури, ні для решти гравців на ринку”, – пояснив Дихне.

Як писали “Кадри”, нового генерального гендиректора ДП “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” почали шукати у грудні 2014 року.

Залишити коментар