Номінаційному комітету подали п’ять кандидатур керівника аеропорту “Бориспіль”

Артур Корсунь
середа, 16 Листопад 2016, 00:42
0
Понад два десятки претендентів не пройшли інтерв’ю з членами конкурсної комісії і вибули з відбору / kbp.aero

Словам першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва про завершення у жовтні конкурсів щодо обрання керівників стратегічних державних підприємств не судилося збутися. На початок листопада конкурсні комісії при Комітеті з призначень тільки-но провели інтерв’ю з кандидатами та визначили фіналістів конкурсу.

“Ми хочемо якнайшвидше у жовтні закінчити публічні конкурси, у яких беруть участь представники міністерств і міжнародних структур із точки зору обрання кандидатів”, – заявляв Степан Кубів на початку жовтня.

Через місяць його міністерство оголосило про формування “коротких списків” кандидатів голосування членів Комітету з призначень для обрання переможців відборів. Проте із датами проведення засідань іще визначаються. Рекомендації для призначення на керівні посади Номінаційний комітет мав би дати протягом наступних тижнів.

Із 26 кандидатів на посаду керівника ДП “Міжнародний  аеропорт “Бориспіль” конкурсна комісія, в яку входили представники профільних міністерств і незалежні експерти середовища, відібрала п’ятьох претендентів. За традицією, яка склалася в конкурсах, які проводить МЕРТ, прізвищ фіналістів тримають у таємниці.

“До визначення переможців конкурсів перелік кандидатів може бути наданий лише за їхньою згодою”, – пояснюють у міністерстві.

Торік у відборі керівника “Міжнародного аеропорту “Бориспіль” змагалися 17 кандидатів. Зокрема, конкурсна комісія Мінінфраструктури розглядала кандидатури Анатолія Мазуренка, Олега Петровського, Юрія Солончука, Романа Гонтарева, Олександра Шишкова, Валерія Поліщука, Віталія Кучерука, Валентина Візанта, Піотра Ікановіча, Євгена Дихне, Сергія Гомболевського та інших. У “короткий лист” кращих увійшли екс-керівник Держадміністрації цивільної авіації Молдови Валентин Візант, віце-президент “Міжнародних авіаліній України” Піотр Іканович і колишні керівники “Борисполя” – Сергій Гомболевський та Юрій Солончук. Останній отримав номінацію Комітету із призначень, однак його кандидатуру на посаді Кабінет Міністрів не затвердив. Після цього міністр інфраструктури Володимир Омелян звернувся до Міністерства економічного розвитку і торгівлі з пропозицією оголосити новий відбір генерального директора “Борисполя”.

“Конкурс повинен бути проведений за новою процедурою. Я сподіваюся, що це буде здійснено, і ми отримаємо хорошого керівника”, – зазначив міністр під час “Українського інфраструктурного форуму-2016” у квітні.

Та якість кандидатів на посаду другого конкурсу Володимира Омеляна розчарувала.

“Я бачив список кандидатів. Чесно кажучи, я від нього не в захваті. Я сподівався, що в конкурсі братиме участі більше людей з великим досвідом в адмініструванні аеропортів або авіаційної діяльності як в Україні, так і за кордоном. На жаль, нинішні кандидати не відповідають моїм очікуванням”, – заявив міністр у жовтні.

Як писали “Кадри”, відбір генерального дендиректора ДП “Міжнародний аеропорт Бориспіль” триває із грудня 2014 року.

Залишити коментар