Азаров прийде на конкурс у Державне бюро розслідувань

п’ятниця, 30 Вересень 2016, 18:30
• Артур Корсунь
0
  • Хто очолить ДБР

За день до тестування кандидатів на знання законодавства комісія з проведення відбору керівників Державного бюро розслідувань збирається на засідання о незвичній порі – о 19:30. У залі засідань урядових комітетів слухатимуть звернення Анатолія Матіоса, кандидата на посаду Директора ДБР.

Головний військовий прокурор оскаржує неналежну якість тестових завдань й наполягає на необхідності їх корегування і виправлення.

Тестових завдань немало – 2170. Охоплюють майже все українське законодавство:

ГПК – 20 тестів;

ЄКПЛ – 238;

Загальна теорія права – 14;

Закон ДБР – 103;

Закон ОРД – 57;

Закон про виконавче провадження – 28;

Закон про державну службу – новий – 20;

Закон про засади запобігання та протидії дискримінації – 4;

Закон про попереднє ув’язнення – 4;

Закон про прокуратуру – 172;

КАСУ – 24;

КВК – 28;

КК – 460;

Конституція – 360;

КПК – 503;

КУПАП – 45;

Міжнародні – 47;

ЦК – 19;

ЦПК – 24;

Аби запевнити кандидата Матіоса, що тести справні, комісія запросила на засідання експертів: професора кафедри оперативно-розшукової роботи та спеціальної техніки навчально-наукового інституту підготовки кадрів кримінальної міліції Київського національного університету внутрішніх справ Віктора Василинчука, декана факультету правничих наук НАУКМА Дениса Азарова та професора кафедри кримінального права та кримінології юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Миколу Хавронюка.

Часу на дебати експертів з кандидатом залишається небагато – усього ніч. На ранок заплановане тестування кандидатів на знання законодавства. Випробування у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби розпочнеться о 10:30, якщо, звісно, комісія не прийме рішення на користь Анатолія Матіоса. Кожному з претендентів доведеться розв’язати 100 завдань. Правильна відповідь оцінюватиметься в один бал. Для проходження в наступний раунд відбору слід набрати не менше 65 балів.

Як писали “Кадри”, участь у конкурсі на керівні посади у Державному бюро розслідувань – директора, його заступників, директорів територіальних органів і керівників підрозділів центрального апарату – візьме 61 кандидат.

Залишити коментар