Горащенкова вивели зі складу конкурсної комісії

Володимир Кочетков
понеділок, 16 Липень 2018, 10:29
0
На посаді позаштатного помічника президента України юрист і дипломат Олексій Горащенков перебував із 2014 року / unian.ua

Олексія Горащенкова звільнено від виконання обов’язків члена конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Місце у комісії Горащенков утратив після наказу президента України про припинення його повноважень позаштатного помічника. На цій посаді юрист і дипломат перебував із 2014 року. До того працював у Міністерстві закордонних справ України.

Горащенкова почали називати”куратором” Національного агентства з питань запобігання корупції від Адміністрації президента після оприлюднення інформації про ймовірні фальсифікації під час перевірок НАЗК декларацій посадових осіб. За словами екс-очільниці одного з департаментів НАЗК Ганни Соломатіної, Горащенков викликав її та двох колег в Адміністрацію президента і пропонував, щоби всі проекти рішень агентства спочатку розглядалися в АП, а вже потім – на засіданнях антикорупційного відомства.

Як писали “Кадри”, Олексій Горащенков був серед кандидатів на керівну посаду в Державному бюро розслідувань, але не набрав достатньої кількості голосів членів конкурсної комісії.

Залишити коментар

Гучні теми
Новини партнерів