Труба кличе активістів відбирати собі підлеглих

Артур Корсунь
середа, 31 Січень 2018, 15:56
0

Напередодні оголошення конкурсі на зайняття посад у Державному бюро розслідувань директор установи Роман Труба закликав громадські об’єднання делегувати своїх кандидатів до складу конкурсної комісії.

Штат ДБР формуватимуть на конкурсній основі. Відбори проводитимуть дві конкурсні комісії. Перша – зовнішня – обиратиме керівників підрозділів центрального апарату, директорів територіальних органів, керівників і працівників підрозділів внутрішнього контролю. У цю комісію входять трійки представників президента України, Кабінету Міністрів та Верховної Ради. Саме ця комісія провадила півторарічний конкурс, який завершився номінацією Романа Труби на посаду директора ДБР, Ольги Варченко – першого заступника, а Олександра Буряка – на заступника.

Натомість у внутрішній комісії, яка обиратиме працівників на решту посад у ДБР, компанію трьом функціонерам бюро бюро можуть скласти представники громадських об’єднань, які є визнаними фахівцями у сфері правоохоронної діяльності або експертами з питань права.

“Сформувати професійну команду, яка пройде “сканування” громадськістю, та якнайшвидше запустити ДБР – наше завдання”, – зазначив Роман Труба.

Аби делегувати своїх представників, громадські об’єднання мають бути зареєстрованими не пізніше, ніж за 24 місяці до дня оприлюднення повідомлення про проведення відбору представників громадських об’єднань до складу комісії, володіти статусом юридичної особи та впродовж останніх двох років здійснювати статутну діяльність, пов’язану  з правоохоронною та/або правозахисною сферами. До кандидата у комісію поставлені такі умови: громадянство України, вища юридична освіта, володіння державною мовою, висока експертиза у сфері правоохоронної діяльності або питаннях права, бездоганна ділова репутація, високі професійні та моральні якості.

Заявки слід подати до 6 лютого 2018 року. Хто саме увійде до складу конкурсних комісій, шляхом голосування визначить комітет з відбору представників громадських об’єднань.

Залишити коментар

Гучні теми
Новини партнерів