Кількість претендентів на посаду головного архітектора скоротилася до трьох

Артур Корсунь
субота, 03 Вересень 2016, 08:29
0
За дивним збігом обставин, Ганна Бондар, Олександр Свистунов і Сергій Броневицький обидва етапи відбору сиділи поруч /kievcity.gov.ua

До етапу співбесід конкурсна комісія допустила трьох кандидатів на посаду директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА. Із розв’язання ситуаційних завдань упоралася половина з шести претендентів.

Кандидати на посаду головного архітектора мали запропонувати комісії напрямки реформування діяльності департаменту архітектури і містобудування з урахуванням його основних завдань, у тому числі необхідні заходи для запобігання корупційних ризиків та удосконалення співпраці з громадськістю. Іще одне ситуаційне завдання – запропонувати основні пріоритети розвитку Києва у короткотерміновій та довготерміновій перспективах. І третє – запропонувати систему прозорого й ефективного регулювання містобудівної діяльності в історичних ареалах, охоронних зонах пам’яток, зокрема в межах охоронної зони Собору Святої Софії та Києво-Печерської лаври.

На останньому ситуаційному завданні особисто наполягла Неля Куковальська, яка в конкурсній комісії представляє громадськість.

“Спадщина, правда, не потрібна більшості практикуючих архітекторів. Нове будувати та ще й в історичному середовищі – то є супер!” – пояснила Неля Куковальська.

Розв’язання завдань претенденти подавали письмово й анонімно – аби надати процесу оцінювання максимальної об’єктивності. Далі ці матеріали розглядали члени комісії та експерти: заступник директора з містобудівної діяльності Інституту “МіськЦивільПроект” Андрій Куделін, головний архітектор Інституту “МіськЦивільПроект” Віктор Ширяєв, архітектор Ольга Пламеницька, віце-президент столичної організації Національної спілки архітекторів Георгій Духовичний та німецька урбаніст Катарина Георге.

Якість запропонованих кандидатами розв’язань ситуаційних завдань експертів відверто розчарувала.

“Мені сумно і соромно за ці оцінки, які нині виставив своїм колегам. Вони ж ніби професіонали”, – зауважив Віктор Ширяєв.

“У жодного з кандидатів я не побачив системного бачення міста в цілому, його проблем і алгоритмів його вирішення”, – резюмував Георгій Духовичний.

На думку ж комісії, краще за інших із ситуаційними завданнями впоралися Ганна Бондар, Олександр Свистунов і Сергій Броневицький. За дивним збігом обставин, на двох етапах відбору ці конкурсанти сиділи поруч.

Співбесіди з претендентами на вакантну посаду почнуться 7 вересня.

Як писали “Кадри”,  до відбору на посаду головного архітектора Києва конкурсна комісія допустила десятьох кандидатів.

Залишити коментар