Лещенко: відбір керівника “Центренерго” загальмував Кононенко

Артур Корсун
четвер, 05 Травень 2016, 11:37
0
Непрозорі бізнес-стосунки із Ігорем Кононенком коштували Миколі Мартиненку (ліворуч) мандата народного депутата /tsn.ua

Конкурсний відбір керівника ПАТ “Центренерго” зупинив Ігор Кононенко, народний депутат від  “Блоку Петра Порошенка”. Таку заяву зробив Сергій Лещенко, який теж представляє у парламенті пропрезидентську фракцію.

“Історія останніх днів, що потрапила на радари навіть посольства США: заблокований конкурс з обрання голови компанії “Центренерго”, що об’єднує державні ТЕС. Коли у фінал вийшли кілька чужих Банковій фаворитів, за півтори години до початку було зірвано засідання Номінаційного комітету. Джерела стверджують, що операцію провернув Ігор Кононенко, який уникнув покарання після викриття Абромавичусом і продовжує залишатися “панським оком” Порошенка в енергетиці, роздаючи наближеним депутатам напрямки для заробітку”, – написав Лещенко у своєму блозі.

Першого заступника голови фракції та бізнес-партнера президента нардеп Сергій Лещенко не вперше називає “сірим кардиналом”.

“Кононенко – це головна людина, яка присутня в парламенті від БПП. Він часто бачить президента”, – зазначає Лещенко.

За словами учасників енергетичного ринку, через контроль за Міністерством енергетики та вугільної промисловості Ігор Кононенко має вплив на ПАТ “Центренерго”. До складу держкомпанії входять Вуглегірська, Зміївська та Трипільська теплові електростанції.

“Кононенко – шахіст. Він будує енергетичну імперію, використовуючи багатоходівки, які дозволяють викачувати гроші з “Центренерго”, – зазначає народний депутат Вікторія Войцицька з партії “Самопоміч”. На її думку, у своїх багатоходівках Кононенко використовує профільного міністра і голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Окрім цього, “Центренерго” ще й нарощує борги перед бюджетом, аби знизити свою привабливість на приватизаційному конкурсі.

Як писали “Кадри”, 8 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств проводити конкурс із відбору генерального директора ПАТ “Центренерго”. Раніше про такий сценарій блокування відбору заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Залишити коментар