Жебрівський уникнув аудиту діяльності НАБУ

Артур Корсунь
вівторок, 25 Грудень 2018, 15:10
0

Павло Жебрівський, призначений президентом на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро, подав заяву про звільнення.

“Для початку роботи аудиторів Верховна Рада повинна ухвалити низку положень та визначити бюджет їхньої діяльності, Однак Рада це ігнорує”, – пояснив своє рішення Павло Жебрівський.

За його словами, у законі не прописано, хто має фінансувати діяльність аудиторів, у якому приміщенні вони можуть працювати тощо.

На посаду аудитора НАБУ Павла Жебрівського призначили 16 червня 2018 року – за квотою президента України. До призначення він понад три роки очолював Донецьку військово-цивільну адміністрацію. Рішення президента щодо подальшого місця праці Жебрівського викликало критику експертів, які звертали увагу, що у кандидата нема досвіду роботи в правоохоронних чи судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях, як того вимагає закон. Рада громадського контролю при НАБУ навіть заявила, що це призначення ставить під сумнів аудит бюро.

Заяву про звільнення Павло Жебрівський подав 15 листопада.

Як писали “Кадри”, у травні 2017 року уряд призначив Михайла Буроменського, професора кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського університету ім. Тараса Шевченка, членом комісії зовнішнього контролю Національного антикорупційного бюро України. Після кількох безуспішних спроб Верховна Рада у червні 2018 року обрала свого представника-аудитора правознавця Володимира Василенка.

Ревізію діяльності НАБУ мали провести до кінця 2017 року. Після відставки Павло Жебрівського комісія знову не має кворуму й не може розпочати діяльності.  Тому директор НАБУ Артем Ситник уникнув перевірок цього року.

Перший склад комісії мав провести аудит роботи НАБУ 2016 року, після чого Верховна Рада, уряд та президент мали призначити нових аудиторів.

 

Залишити коментар