Шебеста не підійшов, шукатимуть іншого директора

Артур Корсунь
понеділок, 11 Грудень 2017, 15:24
0
Чере рік після перемоги в конкурсі Павло Шебеста дочекався нового відбору на посаду директора державного підприємства "Укрхімтрансаміак" / facebook.com

Одному з найбільших транспортувальників аміаку – державному підприємству “Укрхімтрансаміак” – знову шукають керівника.

За рік після ухвалення Номінаційним комітетом рішення про переможця відкритого конкурсу державне підприємство пережило звільнення двох тимчасових виконувачів обов’язків директора, низку обшуків детективами НАБУ, але не призначення Павла Шебести. Улітку експат було навіть звертався до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з прохання пояснити, що відбувається із призначенням.

“Мою кандидатуру обрали директор представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевка Аджунер, член групи стратегічних радників Андрій Бойцун, постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, регіональний директор Світового банку Сату Кахконен та інші авторитетні члени Комісії. Мені б дуже не хотілося, щоб авторитет цих людей був підірваний в Україні з якихось непорозумінь. Я також не хочу допускати думки, що моє призначення якось пов’язано з впливом російського “Тольятіазот”, про що пишуть українські ЗМІ. Тому, уникаючи всіляких конспірологій, я прошу розвіяти всі міфи і прояснити ситуацію”, – закликав Шебеста.

Проте з уряду переможцеві конкурсу не відповіли. Натомість заступника директора “Укртрансхімаміаку” з виробничо-технічних питань Ігоря Трегубенка, якому довірили тимчасове керівництво підприємством, восени затримали детективи НАБУ за підозрою у заволодінні та легалізації понад 40 млн грн. Відтак посада директора знову стала вакантною, тож Мінекономрозвитку наважилося на третю спробу знайти керівника підприємтсву.

Кого очікують знайти? Претендент на участь у конкурсному відборі має володіти дипломом про вищу освіту за спеціальностями “менеджмент”, “економіка”, “фінанси, банківська справа та страхування”. Наявність диплому MBA конкурсна комісія вважатиме додатковою перевагою. Із такою освітою, на думку укладачів вимог до конкурсантів, майбутній керівник “Укрхімтрансаміаку” мав би пропрацювати щонайменше 5 років на керівних посадах великих промислових і міжнародних компаній із з чисельністю понад 200 працівників, або ж партнером інвестиційної чи консалтингової фірми. Додаткова професійна вимога: переможець конкурсного відбору до моменту укладення з ним контракту має в обов’язковому порядку отримати громадянство України. Вочевидь, у МЕРТ очікують, що досвід Шебести не завадить іншим іноземцям спробувати свої сили в конкурсі.

Документи на участь у конкурсі разом із конкурсною пропозицією кандидатам слід подати до 29 грудня 2017 року. Уже з перших робочих днів січня нового року почне роботу конкурсна комісія, а оголосити результати планують до 2 лютого 2018 року. Плани дуже амбітні, якщо зважити на тривалість попередніх двох конкурсних відборів.

Залишити коментар