Голуб переслідував Полозова у Верховній Раді. ВІДЕО

Артур Корсунь
понеділок, 24 Жовтень 2016, 02:18
0
Віктор Полозов склав повноваження в.о. директора державного підприємства "Укрхімтрансаміак" / procherk.info

Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів продовжує змінювати топ-менеджмент державного підприємства “Укрхімтрансаміак”. Після Віктора Бондика, який втратив крісло керівника за порушення законодавства та умов контракту та невиконання приписів Держфінінспекції, посади позбувся в.о. директора Віктор Полозов.

Керівництво держпідприємством заступник директора “Укрхімтрансаміаку” прийняв 15 червня 2016 року. Згодом Віктор Полозов узяв участь у конкурсі на посаду директора, який оголосило Міністерство економічного розвитку і торгівлі. 

“Можна збільшити перекачування аміаку за гарної якості та культури виробництва. Але для того, щоб підприємство стало технічно хорошим, потрібні інвестиції. Сьогодні з технічної точки зору є що змінювати на підприємстві”, – ділився планами в.о. директора “Укрхімтрансаміаку”.

Ближче до фіналу конкурсу Віктора Полозова почали критикувати.

“Цей пан має управляючу компанію у Москві, країні-агресора, яка іде війною проти нашої держави. Окрім того, Полозов має підприємства у Московській області та Росії, які також пов’язані з хімічним підприємством”, – звернувся народний депутат Владислав Голуб до прем’єр-міністра під час “години уряду” у Верховній Раді.

Володимир Гройсман відреагував оперативно й доручив Степану Кубіву зробити кадрові висновки. “Година уряду” 21 жовтня 2016 року стала для Віктора Полозова останньою на посаді в.о. директора “Укрхімтрансаміаку”.

“Відповідно до моїх доручень, перший віце-прем’єр-міністр видав наказ про звільнення виконуючого обов’язки директора від виконання цих обов’язків. Замість нього виконання обов’язків директора покладено на іншого заступника”, – сказав Володимир Гройсман.

Слова прем’єр-міністра Віктор Полозов почув у кулуарах. І там же зустрівся з Владиславом Голубом. Народний депутат зафільмував гострий діалог із колишнім в.о. директора “Укрхімтрансаміаку” й звернувся до керівництва Верховної Ради та Служби безпеки України відреагувати на погрози, які почув на свою адресу.

Новим виконуючим обов’язки директора “Укрхімтрансаміаку” призначено заступника директора підприємства з правових питань Олександра Усенка.

“Кадри” проте зауважують, що кадрова перестановка на директорському містку відбулася б і без звернення народного депутата до прем’єр-міністра. Рішення зняти повноваження з Віктора Полозова голова уряду оголосив у день завершення засідань Номінаційного комітету, члени якого розглядали конкурсні пропозиції 32 учасників відбору на посаду керівника “Укрхімтрансаміакe”. Вочевидь, ім’я нового керівника державного підприємства назвуть уже найближчим часом.

Залишити коментар