Кубів готує три конкурсні відбори для Номінаційного комітету

Артур Корсунь
понеділок, 11 Липень 2016, 09:29
0
Конкурсні відбори керівників трьох важливих для економіки підприємств перейшли до рук Степана Кубіва у спадок від попереднього міністра /pravda.com.ua

Мінекономрозвитку плекає амбітні плани ще до кінця липня оголосити відкриті конкурсні відбори на посади керівників трьох державних підприємств – “Завод “Електроважмаш”, “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” та “Укрхімтрансаміак”.

Знову шукати кандидата в директори “Електроважмашу” відомство Степана Кубіва змушене після провалу переговорів із Жаном-Андре Барбозою, якого Номінаційний комітет рекомендував призначити за результатами успішно проведеного кадрового конкурсу. Іноземець тривалий час розмірковував над пропозицією української сторони, аж поки не отримав запрошення від іншого роботодавця.

“У людини було дві пропозиції – “Електроважмаш” і від приватного сектора. Він вибрав приватний сектор”, – повідомив міністр Степан Кубів.

Наразі на підприємстві, яке виготовляє транспортне обладнання для шахт і залізниць, а також турбогенератори, гідрогенератори та електрообладнання постійного струму, триває перевірка експортних контрактів на 2016 рік. У ЗМІ пролунали звинувачення щодо продажу двигунів заводу російській компанії “Елмаш-ЛТО” за участю британських посередників. Обов’язки директора заводу тимчасово виконує Дмитро Костюк.

Шукати заміну в.о. керівника ДП “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” Євгену Дихне Мінекономрозвитку підштовхнула відмова Кабміну погодити кандидатуру фіналіста кадрового конкурсу Юрія Солончука. Останній переміг у відборі ще наприкінці минулого року, та, на думку представників МЕРТ, не надто переконливо: під час голосування кандидат отримав чотири голоси міністрів, які у Номінаційному комітеті представляють державу. Натомість п’ять незалежних членів і тодішній міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус висловились “проти”.

Найдовше МЕРТ готується до оголошення конкурсного відбору керівника ДП “Укрхімтрансаміак”. Про заміну директора Віктора Бондіка у міністерстві говорили ще минулого року. Та лише 15 червня 2016-го Степан Кубів підписав наказ про звільнення керівника ДП “Укрхімтрансаміак” за порушення законодавства та обов’язків за контрактом, а також за невиконання вимог Державної фінансової інспекції України. Обов’язки директора підприємства зараз тимчасово виконує Віктор Полозов.

Залишити коментар