Парфененко втретє очолив Фонд держмайна

Артур Корсунь
четвер, 20 Квітень 2017, 17:36
0
У головному офісі Фонду державного майна Дмитро Парфененко працює з 1995 року / cgpa.com.ua

Менше тижня залишався без керівника Фонд державного майна України. Рішення про звільнення Ігоря Білоуса з посади голови ФДМУ депутати Верховної Ради ухвалили 13 квітня 2017 року, а вже за три робочі дні з’явився наказ про призначення виконуючого обов’язки очільника фонду. Як і передбачали “Кадри”, тимчасовим керівником став Дмитро Парфененко.

Перший заступник голови фонду не вперше опановує посаду старшого розпорядника державного майна. Виконувати обов’язки керівника Дмитрові Парфененку траплялося з 20 червня 2014 року до 25 травня 2015-го, прийнявши фонд з рук голови Олександра Рябченка і віддавши його Ігорю Білоусу. Так само Дмитрові Парфененку доводилося виконувати обов’язки керівника з грудня 2008 року по березень 2010-го, після головування Валентини Семенюк-Самсоненко. То ж досвіду йому не позичати. Зрештою, на керівних посадах у ФДМУ Дмитро Парфененко перебуває з 1995 року. Починав помічником заступника голови, очолював департаменти. Питаннями власності займався і на посаді начальника головного управління комунальної власності Києва у 2011-2014 роках.

Керувати фондом Дмитро Парфененко буде до призначення голови згідно з установленим законодавством порядком. Саме такий невизначений термін вказаний у наказі про призначення, який підписав сам перший заступник – як старша посадова особа після відставленого голови. При цьому Закон “Про Фонд державного майна України” визначає, що кадрові рішення щодо керівництва ФДМ ухвалює президент за згодою депутатів Верховної Ради.

Залишити коментар