Головний розпорядник держмайна подав у відставку

Артур Корсунь
вівторок, 11 Квітень 2017, 09:04
0
Ігор Білоус з травня 2015 року очолював Фонд державного майна України / facebook.com

Керівник Фонду держмайна України оголосив про свою відставку.

“Я віддав три роки життя, працюючи на державній службі, майже два з них – у Фонді. Це були нелегкі роки”, – зазначив Ігор Білоус.

Фонд державного майна він очолив 19 травня 2015 року. Перед тим рік керував Державною фіскальною службою. Білоус також має досвід інвестиційного банкіра: до приходу на державну службу працював в інвестиційній компанії SARSCapital, інвестиційному банку UBS, очолював інвестиційно-банківське управління ІК “Ренесанс Капітал” в Україні та країнах Центрально-Східної Європи.

“Планую невелику перерву, проведу час з родиною. І невдовзі повернусь до того, чим займався до приходу на держслужбу, – зауважив Ігор Білоус. – З усіма знаннями і набутим досвідом своє завдання бачу в тому, щоб допомагати залучати інвестиції в Україну, сприяти її економічному розвитку”.

Та самої заяви відставку замало, щоби залишити посаду. Закон “Про Фонд державного майна України” визначає, що керівництво ФДМ відповідальне перед президентом України, який і приймає кадрові рішення за згодою Верховної Ради. В Адміністрації президента наразі не коментують заяви Білоуса.

Із критикою керівництва Фонду держмайна не раз виступав прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Уряд, за законом, спрямовує та координує діяльність ФДМ.

“Конкурс з продажу ОПЗ (Одеського припортового заводу. – “Кадри”) показав, що ця інституція не може ефективно провести приватизацію, управляти майном. Це не повноваження Кабміну, але я б позвільняв усіх, хто керує фондом”, –  заявляв Гройсман.

Керувати Фондом держмайна голові допомагають заступники Андрій Гайдуцький, Володимир Державін та Наталія Лебідь. Та цілком можливо, що, задовольнивши прохання Ігоря Білоуса про відставку, президент покладе виконання обов’язків голови на першого заступника Дмитра Парфененка.

Як писали “Кадри”, у березні 2016 року Володимира Державіна призначили заступником голови Фонду державного майна.

Залишити коментар